• 瀏覽: 910
  • 回覆: 19
本港再多1人打中國科興滅活武漢肺炎疫苗後猝死,成為科興開打後第10死。消息指觀塘康濤閣1名任職保安員、年約60歲男子昨早(27日)在更亭暈倒,送往聯合醫院搶救後不治,死因初步診斷為心臟驟停。死者本身患有高血壓及高血脂症,身形肥胖。本月7日曾接種第一劑科興,向居民透露過自己快將...打第二針。有康濤閣居民指對其突然死亡感詫異。

屋苑昨日傍晚6時已為保安員進行法事。衞生署今午回覆證實1名62歲曾接種武肺疫苗男子昨日暈倒失去知覺,送院死亡。目前本港累計12宗接種武肺疫苗後死亡的個案,10宗都打過科興,2人接種德國BioNTech復必泰mRNA疫苗。
。。。。。。。。。。
好穩定,繼續維持幾日一宗「唔知有冇打到科興嘅專家們所聲稱絕對唔關科興疫苗事嘅打完科興後嘅死亡事故」。

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... m_content=link_post

隔20日又關事

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-29 08:39 AM 發表
隔20日又關事
只要係科興,隔20年都關事。

20日前有食過飯喎. 關唔關事呀?

打疫苗要求是能醫百病長生不死

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-3-29 10:09 AM 發表
曱甴話打完國產疫苗果日起計,一世任何頭暈身慶死亡通通關疫苗事🤭

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-3-29 10:09 AM 發表
要睇下係咪中國米...

死亡嘅絕大部份都係長期病患,打針前真係最好問咗醫生先嘞

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-3-30 11:34 AM 發表
死亡嘅絕大部份都係長期病患,打針前真係最好問咗醫生先嘞
呢度D人咪講到打4兄好安全
有病醫病!無病補身甘既

港多1人食白飯後亡 62歲男保安食飯後20日暈低猝逝 12死10個食過白飯

打過疫苗的都唔準死就得

10:2

科興30萬人 , BioNTech 15萬人

科興每3萬死1件
BioNTech每7.5萬死1件

死亡率科興高150%...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]