• 瀏覽: 3,249
  • 回覆: 58
+5
本港最新失業率飆升至7.2%,政務司司長張建宗今日(28日)於網誌表示,青少年失業情況值得關注,15至24歲人士的失業率...

真慶幸香港仍有張司長呢位高人領導

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210328/mobile/bkn-20210328095716912-0328_00822_001.html

hk曱甴 送晒去英美

唔肯捱, 又怕蝕底, 乜都嫌3嫌4, 講就無敵, 做就冇力, 呢啲後生又點會有人肯請?

叫班學牲比d骨氣

曱甴畜牲畢業都無人請,攬炒成功。恭喜晒

係! 係要幫助!
不過撫心自問,
佢地喱幾年有無做過傷害香港社會事情?
無果啲一定要幫佢地!
有果啲應該飛去佢地理想國家囉, 香港唔合適佢地!

屌你老味破壞香港私了香港人都夠膽做,打爛別人商店,酒樓,破壞人家搵食,咁…… …… …… 驚驚鳥, 唔敢同佢地一齊工作啦

自我實踐的預言。🙄

附件

f4c35ed3aa3ca843b9d985cf35567ccd.jpg(18.5 KB)

引用:
原帖由 74x 於 2021-3-28 11:18 AM 發表
本港最新失業率飆升至7.2%,政務司司長張建宗今日(28日)於網誌表示,青少年失業情況值得關注,15至24歲人士的失業率...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210328/photo/bkn-20210328095716912-0328_00822_001_01b.jpg?20210328104354

真慶幸香港仍有張司長呢位高人領導

新聞來源連結:
...
大學生咁能叻, 去外國搵工啦, 留係香港浪費左你班人材精英啦, 而且香港係你地班口中年青人係亂世,暴政, 你地留係香港好能委屈你地啦, 你地唔好咁委屈啦,好無

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-28 12:04 PM 發表
班藍X自己都冇工開嘞
擦鞋都搵唔到食、可況讀書的
知你日日有工開揾好多喇喺道晒命叫班黃x去英,美喇,果到歡迎佢哋,人工高福利好

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-28 12:04 PM 發表
班藍X自己都冇工開嘞
擦鞋都搵唔到食、可況讀書的
香港社會係靠一班先輩去建設,營造,維持到今時今日, 不是由一班年青的愛破壞者去建立的, 你口中的藍點都有建設過班所謂大學生

罷工

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-3-28 12:04 PM 發表
係! 係要幫助!
不過撫心自問,
佢地喱幾年有無做過傷害香港社會事情?
無果啲一定要幫佢地!
有果啲應該飛去佢地理想國家囉, 香港唔合適佢地!
幫佢老母

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-3-28 12:07 PM 發表

大學生咁能叻, 去外國搵工啦, 留係香港浪費左你班人材精英啦, 而且香港係你地班口中年青人係亂世,暴政, 你地留係香港好能委屈你地啦, 你地唔好咁委屈啦,好無
香港班大學牲拎著5大訴求缺一不可當飯食咪得囉

主題標籤 #張建宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]