• 瀏覽: 1,961
  • 回覆: 14
一直都有這個想法, 然後一次網上 看到 了證據證明我的想法可能是對的。
美國的武器 飛彈、戰機、戰艦等等也是高科技的武器,
因此 聰明的美國 一定不願意其他國家用 美國的武器來對抗美國了。
美國軍方在這些美國製造的智能武器上植入間諜程式, 萬一這些使用美國武器的國家與美國進行軍事對抗, 美軍可以瞬間使 所有使用美國製造的武器無效化, 或者失控。
這樣就能避免其他國家用美國的武器來對抗美國軍隊了。
因此 美國一直不希望其他國家購買非美國製造的武器的原因吧。

何止武器,唉瘋硬件軟件都可秘密遙控

不只武器,民用產品如波音飛機,Tesla汽車,微軟Windows操作系統,蘋果iphone 等都有後門給美國秘密操控 已是公開的秘密...........

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-3-27 09:41 AM 發表
一直都有這個想法, 然後一次網上 看到 了證據證明我的想法可能是對的。
因此 聰明的美國 一定不願意其他國家用 美國的武器來對抗美國了。
美國軍方在這些美國製造的智能武器上植入間諜程式, 萬一這些使用美國武器的國家與美國進行軍事對抗, 美軍可以瞬間使 所有使用美國製造的武器無效化, 或者失控。
這樣就能避免其他國家用美國的武器來對抗美國軍 ...
所有波音飛機都可以幕後操控

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-3-27 10:19 AM 發表
不只武器,民用產品如波音飛機,Tesla汽車,微軟Windows操作系統,蘋果iphone 等都有後門給美國秘密操控 已是公開的秘密...........
故此大家都明白美國終日疑神疑鬼的原因!😂

殭屍操控嘛, 唔止在軍備, 連波音機都可能植入這個!!所以波音機在這12年咁多古古怪怪出現!!

呢個我信,美國佬蔫壞羸壞嘅

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-3-27 09:41 AM 發表
所有美國制度都有後門,呢個已經唔係秘密。

後門來, 存在幾十年了! 
所以 電子工具, 可免則免! 

咁唔好買踢死你

基本上肯定係啦 阿根廷買咗法國嘅反艦導彈 諗住用嚟打英國 點知係福克蘭戰爭完全唔用得 死未 如果今時今日阿根廷買嘅係中國導彈 你睇英國夠唔夠膽牌戰艦去爭

引用:
土耳其總統就係知道呢一樣野,所以寧願買俄國導彈。

幾時都係自己生產最穩陣。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-28 06:59 PM 發表
殭屍操控嘛, 唔止在軍備, 連波音機都可能植入這個!!所以波音機在這12年咁多古古怪怪出現!!
馬航失蹤後,馬來西亞總理叫人去問波音公司,架飛機去左邊?

週圍有雷達和衛星,點會吾知,只係吾講得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]