• 瀏覽: 882
  • 回覆: 18
落實「愛國者治港」原則是香港社會的共識,亦是社會發展需要。特區政府早前向立法會提交《2021年公職(參選及任職)(雜項修訂)條例草案》,其中規定區議員須宣誓擁護基本法及效忠香港特區,草案通過後,特區政府將安排區議員宣誓。多名攬炒派區議員日前陸續表示會宣誓,但明言宣誓的目的是為保留議席、用資源幫「手足」,以及「唔益對家」等,反映有關人等即使宣誓亦非真心。

睇下邊個黑暴已完,成為第一個發假誓而被拉

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202103/27/AP605e447ae4b04e1918cd8a9f.html

中央驚你有牙,夠膽違國安法,一樣照拉!!

引用:
原帖由 剎華 於 2021-3-27 06:52 AM 發表
中央驚你有牙,夠膽違國安法,一樣照拉!!
呢班直口多多嘅黃屎仆街死曱甴,違法行為一籮籮。
岸鳩地以為發誓當食生菜,講下就掂!

攞定花生剝嚟食,睇下你班曱甴點仆街!

引用:
原帖由 az222 於 2021-3-27 07:21 AM 發表

呢班直口多多嘅黃屎仆街死曱甴,違法行為一籮籮。
岸鳩地以為發誓當食生菜,講下就掂!

攞定花生剝嚟食,睇下你班曱甴點仆街!
啊爺都落晒閘了,仲搞事?想唔要命?

引用:
原帖由 剎華 於 2021-3-27 07:25 AM 發表

啊爺都落晒閘了,仲搞事?想唔要命?
曱甴命比蟻賤,
明知畀人利用,都要盲衝。
又柒又蠢嘅人到處有,香江特別多。

引用:
原帖由 az222 於 2021-3-27 07:32 AM 發表

曱甴命比蟻賤,
明知畀人利用,都要盲衝。
又柒又蠢嘅人到處有,香江特別多。
人為財死,鳥為食亡,這句話沒有錯的~~

假宣誓,發假誓是刑事,除了被DQ,還會被告上法庭

假宣誓完就乖乖地賺埋果幾年錢喇

如果玩野比人知,又入一個國安法

真心好笑

唔知點解我覺得,一定會有幾個傻仔瀨嘢

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-27 07:02 AM 發表
香港而家係要學習
講一套 做一套

我而家開始理解以前流傳既
上有政策 下有對策
我以前唔明🤔
黃畜仲使學咩?
又話好撚鍾意香港,但又打爤香港,放火燒香港

文匯報果然做到嘢.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-27 07:02 AM 發表
香港而家係要學習
講一套 做一套

我而家開始理解以前流傳既
上有政策 下有對策
我以前唔明🤔
講到出口咪柒 你有對策 上面咪再改政策 總之要趕哂所有曱甴去英國 一隻不漏

唔作死唔會死,泛民就係咁死

引用:
原帖由 剎華 於 2021-3-27 07:33 AM 發表

人為財死,鳥為食亡,這句話沒有錯的~~
求財之路多的是,走狗之財天不容。

引用:
原帖由 az222 於 2021-3-27 08:15 AM 發表

求財之路多的是,走狗之財天不容。
總之黃屍末日,好的留下,不好的不能留下。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]