• 瀏覽: 9,711
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
+4
大陸人又冇得飲!

咪住,又話中國同澳洲都係RCEP 簽署國嚟嘅?

引用:
原帖由 o_0 於 2021-3-26 05:10 PM 發表
睇黎唔打死澳洲中共唔會收手,好開心。
唔殺一儆百, 搵隻狗嚟祭旗, 邊收到阻嚇其他狗來咬的作用呢?!

凌遲處死

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-26 17:35 發表

兩百幻人有好L多野要買, 紅酒龍蝦煤炭菠蘿H&M Nike Adidas.....又要食黃店....真係有錢
還有草!

換台灣菠蘿

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-26 06:40 PM 發表
大陸人又冇得飲!

咪住,又話中國同澳洲都係RCEP 簽署國嚟嘅?
你查下澳洲議會通過這份RCEP未?
再講這份RCEP是有時間表嚟逐步開放, 不是一下就全面開放

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-26 05:02 PM 發表
中國商務部周五(26日)發布最新文件指出,正式裁定澳洲產葡萄酒存在傾銷和補貼行為,並於下周日(28日)起徵收反傾銷稅。商

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210326/photo/bkn-20210326163922368-0326_00952_001_01b.jpg?20210326164608

又一巴打落隻白皮豬塊面度

新聞來 ...
熊貓🐼唔發威,現在打袋鼠🦘幾鎚先

引用:
原帖由 o_0 於 2021-3-26 05:10 PM 發表
睇黎唔打死澳洲中共唔會收手,好開心。
是澳洲連同美國繼續出手,等於邀請大陸出手

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-26 05:02 PM 發表
中國商務部周五(26日)發布最新文件指出,正式裁定澳洲產葡萄酒存在傾銷和補貼行為,並於下周日(28日)起徵收反傾銷稅。商

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210326/photo/bkn-20210326163922368-0326_00952_001_01b.jpg?20210326164608

又一巴打落隻白皮豬塊面度

新聞來 ...
發覺澳洲最近都沒上新聞,也沒那麼串了 🤣👊🤭

話說西班牙 義大利 葡萄牙 法國紅酒勝過 澳洲紅酒

引用:
原帖由 wavehand 於 2021-3-26 05:26 PM 發表
美國佬話同中國改善關係,前設係要中國諗方法同佢小弟和好,似乎大陸唔受,美國佬要自己搵落臺階啦
搵大佬出頭打多兩錢重

直接與這種道德鬼絕交!

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-3-26 05:11 PM 發表
正啦!兩百幻一人買十支都2000萬支啦
嗰2百幻要養好多眾籌同難食呃錢黃店呢

引用:
原帖由 tsy0707 於 2021-3-26 05:17 PM 發表
剛好台灣缺水 ...... 輸送去台灣給他們解渴正好吧
台人話好支持澳洲紅酒

用菠蘿換🤭

黃屍除左要買台灣菠蘿外,又多一樣野要買了?

美國印銀紙補償番佢得罪中國損失lo🤨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]