• 瀏覽: 1,740
  • 回覆: 24
教育局宣布,中小學、幼稚園及特殊學校可以於復活節假期後,安排不多於三分之二的學生回校參與面授課堂。香港教育專業人員協會同意教育局提升學生人數

教育局宣布,中小學、幼稚園及特殊學校可以於復活節假期後,安排不多於三分之二的學生回校參與面授課堂。香港教育專業人員協會同意教育局提升學生人數上限的做法,並重申教育局不應將復課與教師檢查或接種疫苗掛鉤。教聯會則期望,教育局盡快與內地當局商討,協助安排跨境生分階段回港接受教育。

調查亦反映,教育局現時要求全體教師參與檢測方可全面復課的做法,令82.3%受訪校長感到壓力。教協要求教育局立即取消有關做法,不應將復課與教師檢測或接種疫苗掛鉤,並要求教育局儘早公布復課細節安排。

教協呢個仆你個臭街杏加橙團伙, 吹雞叫教畜會員唔去做檢測, 唔去打疫苗, 真係要攬炒香港的學校, 如果有一隻教畜因為太得閒而去健身室做gym, 中咗招奶咗嘢, 返學校教書傳晒畀學生, 爆發學校群組, 教育局一聲令下又停晒所有學校.
至於跨境學生返香港上課, 根本深港兩地政府都唔會開放, 尤其係深圳政府一定企硬唔批, 佢驚學生在香港奶咗嘢返深圳傳開晒, 到時深圳又要進入戰時狀態.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1532146/即時-港聞-教協促勿將復課與檢測或接種疫苗掛鉤-教聯會冀安排跨境生回港

回港無用啊。系返唔到深圳咯。比得學生返,就比得成人返,深圳點會咁快松

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-26 04:30 PM 發表
教育局宣布,中小學、幼稚園及特殊學校可以於復活節假期後,安排不多於三分之二的學生回校參與面授課堂。香港教育專業人員協會同意教育局提升學生人數

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/8adbded8c5ed8d39977b80ea0ea68e2e/stheadline/inewsmedia/20210326/_2021032614190960587.jpg ...
DKLM教協!班教師又係!點解咁唔想去檢測?真係驚有人拿你DNA咩!

政府又唔強硬對付!邊個唔檢測就唔使返學!無去返學就扣人工!搵其他無學返既老師代課!

我地個政府!硬D可唔可以?

世界輪流轉,現在最不想返學的是老師,不是學生。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-3-26 04:33 PM 發表

DKLM教協!班教師又係!點解咁唔想去檢測?真係驚有人拿你DNA咩!

政府又唔強硬對付!邊個唔檢測就唔使返學!無去返學就扣人工!搵其他無學返既老師代課!

打疫苗仲有少少可以拗下, 畢竟涉及風險, 但唔做檢測, 則完全講唔通

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-3-26 04:33 PM 發表

教協講如果教屍做檢測, 點解學生唔做檢測, 如果學生做檢測, 點解學生父母家人唔一齊做檢測, 如果學生全家人都做檢測, 點解學生住嗰棟大廈的人唔全部都做檢測..............................

全世界的醫學證明, 就算學生中咗招, 都唔會入ICU, 只有輕微症狀, 新冠肺炎專殺老人.
依家各區的籃球場, 傍晚時間都人頭湧湧打籃球, 成個球場逼滿人, 都係十幾二十幾歲的青年人.
教肉焗腸黃潤紅生仔冇屎忽, 佢跟教協阿頭係拍膊頭老友, 教協係佢頂爺.
大中華區的學校包括大陸, 台灣, 澳門的學校都全面復課, 只有香港呢個仆街教肉局唔敢做嘢, 幼稚園教師因為係私校, 所有教師都去做檢測可以復課, 中小學教屍就食阿公反阿公, 死都唔肯去做檢測.

地盤工友開工都要檢測
唔開工無糧出
教畜唔想做檢測唔番工,可唔可以扣糧?

ON居, 和做保護措施唔掛鈎點保障學生

引用:

虧佬雄有權唔用,枉為局長,愧對學生。

可以架、全部無薪停職囉!!!

教畜唔去做檢測, 就係唔想日日都按時返學校, 呢班仆街教畜返唔返學都有糧支, 有得揀當然個撚個都唔去做檢測, 日日坐在屋企上網睇日本AV.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-26 04:30 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/8adbded8c5ed8d39977b80ea0ea68e2e/stheadline/inewsmedia/20210326/_2021032614190960587.jpg ...
教協呢啲鬼要滅了

引用:

教協去食屎啦!

政府要再強硬先得!
唔打疫苗老師不能受課!

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]