• 瀏覽: 10,486
  • 回覆: 124
+10
多間外國企業被指抵制新疆棉花而遭內地官方傳媒批評,被內地傳媒指是幕後推手的「良好棉花發展協會」(BCI)上海代表處回應稱,中國團隊未在新疆發現強迫勞動,企業行為與他們無關。 包括H&M等多間被批評的外國企業都是協會會員。 「良好棉花發展協會」是一個以推動全球棉花業可持續發展的國際非牟利組織,總部在瑞...

我笑咗,噉呢個消息究竟邊個傳出嚟

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1582688-20210326.htm

老美想打擊中國棉花市場

總之一句。咁大規模既也。又話強逼勞動。又話滅族。太子死人等。就一張圖都無。幾千萬人偷影唔到一張。幾萬人系太子又影唔到殺人既。但平時連人鼻毛都影到。。。依家個世界變成。惡果班話你系就系。

只因為屈服於美國單一無理指控和壓力之下
再一鐵証美國一向如何操縱"國際組織"
同樣地再一次反影國際組織都是政治工具
所言所語公信力全無

洋鬼子又想嚟老L屈.

引用:
原帖由 leshui 於 2021-3-26 11:07 AM 發表
老美想打擊中國棉花市場
中國是棉花第二大生産國。 美國是第三大生産國亦是全球最大出口國。打壓大陸可以提價增加收入。亦可攪到D維族人無工做,走去反政府。一舉兩得

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2021-3-26 11:22 AM 發表

中國是棉花第二大生産國。 美國是第三大生産國亦是全球最大出口國。打壓大陸可以提價增加收入。亦可攪到D維族人無工做,走去反政府。一舉兩得
原來新疆人係唔使做嘢嘅

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-3-26 11:09 AM 發表
總之一句。咁大規模既也。又話強逼勞動。又話滅族。太子死人等。就一張圖都無。幾千萬人偷影唔到一張。幾萬人系太子又影唔到殺人既。但平時連人鼻毛都影到。。。依家個世界變成。惡果班話你系就系。
人地入貨,都會去睇下來貨公司情況, 呢d公司都唔發現有問題,但就信一個消息...

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-3-26 11:09 AM 發表
又話美國衛星好巴閉,中國衛星都可以做到地面分辨度達到0.1米...美國應更勁..

棉花田又唔會有上蓋,咁多人以月計既勞動.

應該可以影到唔少相做證供...

成件事係尾國一手策劃,同伊拉克大殺傷力武器一樣版本,根本就係無中生有

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2021-3-26 11:22 AM 發表

有左京新公路,新疆出產運往各地平好多..

前年在香港AEON買左個50多元既日式蜜瓜,和二百多元既日本出產相差不遠...

不久回國內深圳超市,有同一品牌蜜瓜出售,竟然只是22元人仔有一隻..先發覺是新疆出品....

BCI  出黎澄清

所以我會密切留意BCI會否自我修正了....

又玩互相卸膊
西方價值觀嗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]