• 瀏覽: 1,814
  • 回覆: 30
+2
醫院管理局今天(25日)召開大會會議,會後醫管局主席范鴻齡見記者,被問到宣誓的問題時,他稱會由政府決定醫管局管理層是否要宣誓。他又指,個人

他又指,個人認為重要的公營機構,凡有決策權的人,都應由愛國者出任,亦應宣誓,即應由愛國者管治醫管局,至於前線醫護則未必需要宣誓

他指前線絕大部分同事每天只是作「醫療決定」,認為這類員工不需宣誓,與公務員不同

點解次次黑醫護都有特權既? 醫護有豁免權?

我想問下范生, 醫管局員工陣線班人係「醫療決定」 定 「政治決定」?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/604236/醫管局主席范鴻齡-管理層應宣誓-前線醫護未必需要

前線醫護更加需要宣誓

呢件原來係深黃..

今次終於露左底.. 管理層宣就必然啦. 前線先重要. 唔通黑醫護罷工, 佢去醫人呀?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 10:29 PM 發表
醫院管理局今天(25日)召開大會會議,會後醫管局主席范鴻齡見記者,被問到宣誓的問題時,他稱會由政府決定醫管局管理層是否要宣誓。他又指,個人

他又指,個人認為重要的公營機構,凡有決策權的人,都應由愛國者出任,亦應宣誓,即應由愛國者管治醫管局,至於前線醫護則未必需要宣誓。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210325/451823650643906560150782.jpeg/_vJLZX3REAXyHjPY6llJjWxpswAM_TSv6Dv1atI79Wo?v=w1280r16_9
犯洪0明吊暗撐黑衣戶,

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-25 22:37 發表

佢跟榮老揾食都唔慌好人啦…
其實佢地兩兄妹都搞到一獲泡.

曱甴范鴻齡

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 22:40 發表

其實佢地兩兄妹都搞到一獲泡.
呢啲人就係國家的瘀血,榨取人民辛勞的成果。

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-25 22:45 發表

呢啲人就係國家的瘀血,榨取人民辛勞的成果。
其實我覺得呢批人影響比黑暴更甚, 呢批人滲入, 令黑暴有生存空間. 如果罷到明係黑暴份子, 跟本做唔到管理層.

佢地只係顧住自己份糧. 睇唔到香港既問題.

呢頭話前線唔駛宣誓,一陣醫護罷多次工,我怕你犯紅0死都唔店。

呢隻港奸人渣范鴻齡真係戇膠不是扮, 講到班前線醫護不用出糧呃津貼那樣, 牠們收得政府薪津就當然要宣誓, 牠們憑什麼可以有特權及豁免...

咁都得呀, 真係DLLM啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]