• 瀏覽: 3,701
  • 回覆: 121
+3
醫管局主席范鴻齡今日(25日)出席醫管局大會後表示,醫管局任何有決策權的人士均須由愛國者出任,包括醫管局行政總裁高拔陞、醫院管理局大會其他 26 名成員、各聯網服務總監等;至於前線醫護人員由於主要作醫療決定,認為毋需八萬多名員工均須宣誓

范鴻齡露底了.  點解醫護有豁免權? 其實宣誓有咩咁大不了? 公務員18萬人都係得200個唔宣醫管局要包庇D咩野呢?

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/范鴻齡-醫管局決策者-須由愛國者出任-倡前線員工豁免宣誓/

難道要永久接受黑醫護?

入乞社會都要宣誓啦

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-25 21:58 發表
入乞社會都要宣誓啦
醫護對社會來講都係重要角色,黑醫護好似唔係咁好。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 09:58 PM 發表
難道要永久接受黑醫護?
睇香港醫生正契弟

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-25 22:00 發表

睇香港醫生正契弟
傻佬,唔係個個都黑醫護黎架。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 10:00 PM 發表

醫護對社會來講都係重要角色,黑醫護好似唔係咁好。
咁咪返大陸睇大夫,但記得帶錢嚮身。。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 09:55 PM 發表
醫管局主席范鴻齡今日(25日)出席醫管局大會後表示,醫管局任何有決策權的人士均須由愛國者出任,包括醫管局行政總裁高拔陞、醫院管理局大會其他 26 名成員、各聯網服務總監等;至於前線醫護人員由於主要作醫療決定,認為毋需八萬多名員工均須宣誓。

范鴻齡露底了. 其實宣誓有咩咁大 ...
醫管局員工有特權?!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-25 22:02 發表

咁咪返大陸睇大夫,但記得帶錢嚮身。。
香港都有正常醫護架,同埋香港睇醫生都要帶錢架。

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-3-25 22:02 發表

醫管局員工有特權?!
范鴻齡知唔知緬甸黑醫護都有搞大罷工呢?!

飯紅 0 有冇搞 L 錯??

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 10:00 PM 發表

傻佬,唔係個個都黑醫護黎架。
可能你嚮大陸見得多,香港暫時唔覺有。。

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-25 22:06 發表

可能你嚮大陸見得多,香港暫時唔覺有。。
我住香港架。 好多正常醫護,例如有參與檢測或者接種疫苗的咯。

所以話宣一次誓幾好,無醫護去宣,咁就証明你岩咯.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-25 10:02 PM 發表

香港都有正常醫護架,同埋香港睇醫生都要帶錢架。
香港手術張單起碼會做完先收。。

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-25 22:08 發表

香港手術張單起碼會做完先收。。
大陸係點我就唔知啦.  你睇咁多傳媒唔知真唔真..

但香港收錢係醫院做唔係醫生的. 你唔係唔知呀?

一般來講比按金或者比保險卡咯.

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]