• 瀏覽: 2,618
  • 回覆: 35
內地官方媒體批評H&M在內的多個國際服裝品牌,去年發聲明抵制新疆棉花。多個網購平台和導航地圖程式,已經屏蔽部分品牌和商店地址,有北京市民表示會抵制有關產品。 外交部表示,沒有關注企業何時發表聲明,否認脅迫企業表態支持中方在新疆問題的立場;商務部表示,所謂新疆存在「強迫勞動」是子虛烏有。

等同美國唔會迫盟友揀靠邊一方

中國點解唔鎖國? 內循環夠哂

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/外交部否認脅迫企業表態支持中方在新疆立場-101751617.html

脅迫企業表態
尾國咪係到做囉

好笑的新聞和無知的人
到現在還未看到中國人的團結去到那裡
也看不清中國心
真是可笑

引用:
原帖由 dylan_l 於 2021-3-25 09:15 PM 發表
內地官方媒體批評H&M在內的多個國際服裝品牌,去年發聲明抵制新疆棉花。多個網購平台和導航地圖程式,已經屏蔽部分品牌和商店地址,有北京市民表示會抵制有關產品。 外交部表示,沒有關注企業何時發表聲明,否認脅迫企業表態支持中方在新疆問題的立場;商務部表示,所謂新疆存在「強迫勞動」是子虛烏有。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/外交部否認脅迫企業表態支持中方在新疆立場-101751617.html
美國可以自己鎖國,
那么愛怎么叫喚就怎么叫,沒人會理他。
中國要搞人類命運共同體,是個人都歡迎。

好明顯依家係企業被脅迫,表態反中立場,唔鍾意做既聽日請關門,你唔需要中國資源時,中國人都唔需要你既產品!

嗱嗱嗱!
做得出!
怕乜認!
拿出毛始皇的霸氣!
咪失禮中國人呀!
擺明唔妥西方奸商又點呀!

早排泡制過意大利佬的筷子事件!
大家咁快忘記咗喇!
兩條西方奸商叫哂救命呀!

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-3-25 09:50 PM 發表
好明顯依家係企業被脅迫,表態反中立場,唔鍾意做既聽日請關門,你唔需要中國資源時,中國人都唔需要你既產品!
呢啲所謂嘅企業如果我冇估錯啊肯定背後有個某個國家威迫啦啲 大家都知咩國家啦

有乜問題?
美國總統:講過 either you are with us, or against us

唔得一定要呢D企業跪低認錯

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-3-25 10:14 PM 發表
唔得一定要呢D企業跪低認錯
道不同,不相為謀
既然無恥抹黑中國,就不要幻想還能在中國做生意

中國真係無迫企業表態支持喎

不過如果有企業屈中國侮辱中國,咁中國抵制佢都好合理

阿爺應該玩大D
將H&M, Nike, adidas
放入不可靠實體清單
所有中國企業,連一粒羅c都不能賣比佢

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-3-25 10:11 PM 發表

呢啲所謂嘅企業如果我冇估錯啊肯定背後有個某個國家威迫啦啲 大家都知咩國家啦
做狗有著數就話姐,做狗要日日供奉主人,買埋d垃圾戰機瘦肉精,攪到人民食壽司都無錢,要被人玩改名先有得食

引用:
原帖由 dylan_l 於 2021-3-25 09:15 PM 發表

新聞來源連結:
樓主你想表達乜嘢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]