• 瀏覽: 4,696
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
+2
台灣長榮海運公司的大型貨櫃輪「長賜輪」,周二在埃及蘇彝士運河轉彎時疑因強風影響及出現技術故障擱淺,造成該全球最繁忙水道之雙向交通大阻塞,過百艘船大排長龍,當地正派出多艘拖船協助脫困。 在巴拿馬註冊的長

塞車我哋試得多。塞船我諗大家可能比較少見。

台灣又一次柒出國際。

新聞來源連結:

https://skypost.ulifestyle.com.h ... 輪蘇彝士運河擱淺 全球最繁忙水道大擠塞

相信大量貨船行程要推遲幾日。真係多得佢唔少。

原來唔止戰機貨輪都會自炒,唔洗怕,聽日同尾國買換過哂佢!大家改名食壽司,慳返d錢要黎交稅再課金買二手先進貨輪同戰機

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-3-24 11:29 PM 發表
台灣長榮海運公司的大型貨櫃輪「長賜輪」,周二在埃及蘇彝士運河轉彎時疑因強風影響及出現技術故障擱淺,造成該全球最繁忙水道之雙向交通大阻塞,過百艘船大排長龍,當地正派出多艘拖船協助脫困。 在巴拿馬註冊的長

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2915000/2915373/0325OG-M16_1024.jp ...
可以罰佢錢嗎?

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-3-24 11:35 PM 發表
原來唔止戰機貨輪都會自炒,唔洗怕,聽日同尾國買換過哂佢!大家改名食壽司,慳返d錢要黎交稅再課金買二手先進貨輪同戰機
台灣真係越嚟越落後。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-24 11:49 PM 發表
儍仔~呢條船貨櫃入面有料
爆出嚟會好震撼
尾特種部隊上過去來
兩件莫佼老闆已在關塔那麼
你收到咩風?講出嚟俾大家見識下。真係俾你講中的話,話唔定我會對你有少少改觀。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-24 11:51 PM 發表
打開D貨櫃睇吓
今早已由侵派放出消息
有冇link?我睇過兩三條新聞都冇提到。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-24 11:49 PM 發表
儍仔~呢條船貨櫃入面有料
爆出嚟會好震撼
尾特種部隊上過去來
兩件莫佼老闆已在關塔那麼
唔係卦?呆灣盟友喎咁都玩??

繼"鮭魚事件"後又一力作, 我驚English受唔住吐血

尾狗威脅世界秩序

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-3-24 11:42 PM 發表

可以罰佢錢嗎?
就算罰錢...可能都係有限.
影響其他公司貨船船期, 而引致既其他公司既損失, 呢條數應該比較大鑊. 若然法律訴訟索償, 隨時連保險公司都死.

揾拖船推走佢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]