• 瀏覽: 1,452
  • 回覆: 19
+3
12名名涉及反修例示威或違反港區國安法的香港人偷渡在內地被捕後,當中8人完成服刑後移交回港。香港警方今日在社交網站斥責,《蘋果日報》在今日的報道中,選擇性引述警方信件內容,並誣衊警方拒絕安排被捕人士與律師及家屬會面。

《蘋果日報》昨日在報道時,寫上「香港續侵人權」、以及「警禁見家人律師」等字眼,警方指,警方昨日已去信《蘋果日報》,清楚指出警方尊重被捕人士的權利,並會向被捕人士發出羈留人士通知書,全面解釋他們所享有的權利,包括要求與律師會面及通知親友等。

警方在信件中強調,不會就個別被捕人士有否向警方提出要求作出評論,但警方會按照被捕人士的意願作出安排。

《貧果》出現就係令香港亂, 係人都知, 不過始終都係等屎!!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1530523/即時-港聞-警方斥-蘋果-誣衊阻止8名潛逃疑犯見家屬律師

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
引用:
原帖由 男E 於 2021-3-24 09:04 PM 發表
12名名涉及反修例示威或違反港區國安法的香港人偷渡在內地被捕後,當中8人完成服刑後移交回港。香港警方今日在社交網站斥責,《蘋果日報》在今日的報道中,選擇性引述警方信件內容,並誣衊警方拒絕安排被捕人士與律師及家屬會面。

《蘋果日報》昨日在報道時,寫上「香港續侵人權」、以及「警禁見家人律師」等字眼,警方指,警方昨日已去信《蘋果日報》,清楚指出警方尊重被捕人士的權利,並會向被捕人士發出羈留人士通知書, ...
警方真係好過分!

淨係識得出信譴責,又唔告毒果,有鬼用咩!

蘋果靠得住豬乸都會上樹啦

毒果係香港大毒瘤

仆街毒果報 一日唔作新聞就會死咁..

引用:
原帖由 男E 於 2021-3-24 09:04 PM 發表

《蘋果日報》昨日在報道時,寫上「香港續侵人權」、以及「警禁見家人律師」等字眼,警方指,警方昨日已去信《蘋果日報》,清楚指出警方尊重被捕人士的權利,並會向被捕人士發出羈留人士通知書, ...
大家都知發信冇用,真係告報社連總編先有用

告毒果喇

每日睇契弟報, 唔死行路都仆街。 

引用:
原帖由 eos888 於 2021-3-24 09:06 PM 發表
蘋果靠得住豬乸都會上樹啦
一日一毒果真相遠離我……

假新聞法呢? 台灣又有, 新加坡又有. 係米真係咁難呢?
特首林鄭月娥昨日(2月4日)出席立法會答問大會期間,提出5大建議,其中一項為成立專項法例,禁止起底和發布假消息。不過她表示,由於議題具敏感性,難以短期內提出全面立法建議,會先處理較為迫切的「起底」行為。

引用:

假新聞刑事化啦,幾時先肯做呀?!

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-3-24 21:28 發表

假新聞刑事化啦,幾時先肯做呀?!
其實林鄭知唔知唔搞呢D. 個外國見到呢D news 又當真, 又屈香港啦. 班高官可唔可以認真D做野呢.

依加方向報一樣咁毒

今次點解港台冇跟嘅🤭

仲斥?斥你老母咩
國安法拉晒班L樣啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]