• 瀏覽: 8,966
  • 回覆: 135
歐盟制裁中國新疆4名官員和一個實體後,中國採取反制措施,制裁歐洲議會成員和歐盟機構。法國、德國等歐盟國家傳召中國大使提出抗議。

搵中國大使去聽你班躝癱嘅無聊廢話???咪畀中國使館直接回絕:“大使唔得閒”囉。咁回覆真絕,實力羞辱法蘭西。我就係咁,你吹得我漲咩???

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2029776/即時-國際-北京反制裁歐盟國家-法德等國傳召中國大使提出抗議

歐盟制裁完大陸, 比大陸反制就發爛渣都on x 79

先撩者賤, 玩唔起點同人玩

吊你老味死白皮唔係預左我地反制裁嘅咩?抗議無效!🤭

中國人要人企定定捱打不准還手 任佢擺佈魚肉🤔西人真係惡劣毛恥🧐中國再不是120年前的中國🤔

你哋制裁人哋時,人哋都冇話要傳召你哋問話
家吓人哋反制裁你哋,就喺度發爛渣,呢啲就叫大國喇

一年後, 咪知咩事囉!
若果, 經濟玩內循環既話, 睇下邊一面捱唔住囉!

大家坐定定飲淡茶,食個包~~~慢慢斟好過啦~~~

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-3-24 01:13 PM 發表
一年後, 咪知咩事囉!
若果, 經濟玩內循環既話, 睇下邊一面捱唔住囉!
歐盟GDP由世界第1, 跌下跌下跌到落第3, 未來前景都係跌, 再過10年就收聲

你做初一我做十五啫
做咩搞到發皮氣呀?好嬲咩?慢慢嬲飽佢囉

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-3-24 01:17 PM 發表

歐盟GDP由世界第1, 跌下跌下跌到落第3, 未來前景都係跌, 再過10年就收聲
歐盟太多寄生蟲, 幾個大國係疫情下, 遲早捱唔住.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-24 01:16 PM 發表
外面消息等睇加制
取消先前協議?
取消冇所謂
歐盟既德/法取消左應該都頂到既...........其他就難講

歐盟自己疫苗分配已經大細超要搵大陸幫.......真係食花生啦.

比人傳召又、
問: 系吾係制裁? 答:係.   
掉頭講:走

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-3-24 12:54 PM 發表
歐盟制裁中國新疆4名官員和一個實體後,中國採取反制措施,制裁歐洲議會成員和歐盟機構。法國、德國等歐盟國家傳召中國大使提出抗議。

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210324/_2021032409473391739.jpg

搵中國大使去聽你班躝癱嘅無聊廢話???咪畀中國使館直接回絕:“大使唔得閒”囉。咁回覆真絕,用“實 ...
班白人虛僞無恥到呢....
你用毫無根據嘅假情報發動制裁別人先,
人家回敬你就不滿兼抗議?
即係打人唔准人還手?
雙重標準兼無理霸道
既可笑又可憐
好彩而家唔係無能嘅清朝,
否側借個藉口又八國聯軍入侵中國搶嘢
事後仲要中國賠償割地.........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]