• 瀏覽: 18,287
  • 回覆: 222
+5
引用:
原帖由 starr 於 2021-3-24 10:53 AM 發表
傳拜登欲再刺激經濟  推31萬億方案

據消息人士透露,美國總統拜登政府準備推出總值4萬億美元(約31萬億港元)的刺激經濟方案,當中包括大規模發展基建和應對氣候變化等,並可創造大量職位。白宮發言人普薩基表示,拜登正考慮不同選項,並會與政策團隊商討,不會在本周內公布方案。

消息人士稱,顧問團向拜登提出介乎3萬億至4萬億美元(約23.2萬億至31萬億港元)的方案,旨在刺激經濟和應對貧富差距問題。 ...
港元可以轉掛歐元

一窮二白,賣當借,仲要印假銀紙度活。

一係印銀紙.
一係搵中國.

斷估...同期執行. 

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-3-24 10:59 AM 發表

印 31 萬億, 
等於喺全世界有美元喺手O既人攞左 31 萬億... 

但你如果諗住以後唔用美元, 
佢就會用媒體洗你人民腦, 攬炒你地; 
或者出兵打你國土.... 
迫你繼續用.... 

你繼續用, 佢先可以繼續印! 
幫襯你買嘢只要開部印鈔機就得,老美係好醒

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-3-24 11:54 AM 發表
印鈔機全速開動,31萬億唔嘢少
就嚟春秋二祭,清明時燒嗰啲冥通銀行大把。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-3-24 12:23 PM 發表

政府啲錢係發債黎,要聯署局買債先係印錢,依家聯署局講明只會保持每月2000億美元既購債量,唔會再加,就係為保毅美元,但因為新增債務太多,買家無增加,所以債息必然大升。
每月 2000億美元買債?

唔係 1200億美元咩?
(800億美元美國債,
400億美元 MBS)

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-24 12:06 PM 發表

你可以不買美國牌子貨。
請你介紹香港有乜嘢品牌,係美國牌子貨品。

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-3-24 10:59 AM 發表

印 31 萬億, 
等於喺全世界有美元喺手O既人攞左 31 萬億... 

但你如果諗住以後唔用美元, 
佢就會用媒體洗你人民腦, 攬炒你地; 
或者出兵打你國土.... 
迫你繼續用.... 

你繼續用, 佢先可以繼續印! 
你D字要大隻D同埋用紅色

引用:
原帖由 gogogo123zt 於 2021-3-24 12:55 PM 發表
🤭
睇市場反應!

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-24 12:06 PM 發表

你可以不買美國牌子貨。
岩岩相反,係佢用印出黎既錢
買哂你的貨,物業,公司等等

引用:
原帖由 Lucifa2013 於 2021-3-24 01:07 PM 發表
31萬億即係幾多個零吖,阿Joe?
先唔講全世界要為PK老美埋幾多次單,你老美有冇咁L多紙去印啊,部印鈔機咁耐用嘅!
仲掛美金,同等死冇分別. 不停咁用d陰司紙黎買你香港d磚頭,買你d股票..... 真係game over.
萬億 = 兆
12個零位

引用:
原帖由 man152 於 2021-3-24 13:24 發表

岩岩相反,係佢用印出黎既錢
買哂你的貨,物業,公司等等
簡單講你可不買尾角運動鞋,著住又唔會行快幾步。至於其他就看各人造化吧…

只要聯儲局主席一日係佢地既人,一日佢都可以無限印銀紙

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-3-24 01:24 PM 發表

睇市場反應!
所以入少少熊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]