• 瀏覽: 9,065
  • 回覆: 99
+2
引用:
原帖由 張寶成打老虎 於 2021-3-24 02:30 PM 發表
一向知足總呃水
不過今次幫 領隊
你追唔撚到球員, 做乜野球証
唔好話女人, 男人都唔會搵個大肥佬做球証啦
冇體能其一

以我所知,事源係對方有球員除衫慶祝,照例係要罰黃,愉園成班球員同球證嘈,叫佢補張牌俾對方除衫

大家可以參考下,當年"低俗喜劇"入面, 楊千嬅處理杜汶澤"性騷擾"案件,那一場戲。

https://youtu.be/h-eG1PkUELg

男人踢波,擺個女人做球証,真係多此一舉

通常見到囡著短波褲都有一種衝動... 

引用:
原帖由 ultane 於 2021-3-24 02:21 PM 發表
東方一個"控"字,就可以觸動好多人神經,高招。
其實都係一般投訴啫,留意下咪大家冇事囉,不過一向男球證都冇呢啲事,女子足球又唔會有人投訴女球證,咁搵女球證執法男子足球,究竟是否係一件好事,各有諗法啦!
曾經阿古路喺英超,用手搭咗個女旁證膊頭一吓,即刻就話唔尊重, 又話涉及性別歧視,既然咁多事幹,用女球證或者女旁証執法男子賽事, 究竟是否比用男的好,都係各有諗法啦!
唔比女球證參與男足比賽 . 又話性別崎視 ..

某程度上都係國際足協攪出來 .. 

幾十年前 , 男足跟本就冇女球證 .. 

只要國際足協立例 . 全球所有足球比賽 . 不論大小賽事 . 男足用男球證 . 女足用女球證 . 就可以解決現有問題 .

引用:
原帖由 張寶成打老虎 於 2021-3-24 02:30 PM 發表
一向知足總呃水
不過今次幫 領隊
你追唔撚到球員, 做乜野球証
唔好話女人, 男人都唔會搵個大肥佬做球証啦
體能唔得又點考到牌 ... 

你估港足個個都係 c 朗咩 .. 

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2021-3-24 14:45 發表

冇體能其一

以我所知,事源係對方有球員除衫慶祝,照例係要罰黃,愉園成班球員同球證嘈,叫佢補張牌俾對方除衫
我睇過嘅報導都係咁,球證唔知點解冇畀黃牌飛馬個外援,唔清楚係唔係再畀黃牌就變紅,所以愉園球員好激動。估計被趕出場果位愉園球員,可能真係話女球證同個外援有路/幫個外援唅......果類,所以投訴性騷擾。

香港球圈摺咗佢啦!!

女性成日話要男女平等,咁就唔好恃住非禮、性騷擾易博同情就成日濫用喇!
喺球場好多都係小來小去㗎喇,有乜性騷擾成分?
又要進入男人之運動世界宣示平等,又唔接受男人之文化,處處要求特權!

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2021-3-24 07:22 PM 發表

我睇過嘅報導都係咁,球證唔知點解冇畀黃牌飛馬個外援,唔清楚係唔係再畀黃牌就變紅,所以愉園球員好激動。估計被趕出場果位愉園球員,可能真係話女球證同個外援有路/幫個外援唅......果類,所以投訴性騷擾。
係,我都係睇報導,如果屬實,咁個女球證的確係有錯在先

個女球證一定好high,全港幾萬人......np

屌(後刪去5字)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]