• 瀏覽: 97,831
  • 回覆: 5
  • 追帖: 4
+7
成個歐盟加埋先有中國九成到既經濟實力,份約仲要有利歐洲,扭下屎忽花跟住咪簽,歐盟老細德國從未開聲對中國指點過,中國亦避開德法兩國無制裁就知識玩,等睇揸手然後黃絲又失眠一排

引用:
原帖由 gogoaway 於 2021-3-23 07:54 PM 發表

西人根本狗眼看不起東方, 我堅信中國智慧能治理
歐洲最有實力既德國從未出過聲指責中國,德國個綠黨一向反華,你就知中國市場幾重要,班黃絲連國際形勢係點都未攪清,好快揸手然然一字排開影相架拉

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-23 08:02 PM 發表

歐盟 27 個成員國:

法國、德國、西班牙、荷蘭、比利時、意大利、丹麥、瑞典、愛爾蘭、奧地利、盧森堡、芬蘭、葡萄牙、波蘭、捷克、希臘、匈牙利、克羅地亞、羅馬尼亞、斯洛文尼亞、愛沙尼亞、立陶宛、塞浦路斯、斯洛伐克、馬爾他、拉脫維亞及保加利亞

德國係未開過聲wo,咪當人傻既先得架,連南韓都唔show老美

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-23 08:04 PM 發表

今次歐盟個制裁,德國有冇份? 邊個未攪清?
歐盟係制裁官員,我指分經濟協定,而歐盟從來係個經濟合作組織,對各成員國政治約束有限,你睇下德國幾時跟過機開過口

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-23 08:04 PM 發表

今次歐盟個制裁,德國有冇份? 邊個未攪清?
歐盟最有分量既係德國,只要德國一日唔開聲,分協定都幾乎行落去甘濟,德國車無左中國市場近乎收檔,咪以為德國甘鳩拉,你見佢從來無乜點攪中國

引用:
原帖由 gogoaway 於 2021-3-23 08:09 PM 發表

老德雖然無出聲,但歐議27國佢冇可能冇投票,老奸巨滑?
中國八面受敵,中國人要團結
首要任務是拉清漢奸、媒奸
德國呢唔可以點失去中國市場既,老美市場同佢太多重疊,無中國佢個氣車業好大鑊,唔係德國會唔小鳩中國,綠黨其實好銀仇中架

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]