• 瀏覽: 97,863
  • 回覆: 46
  • 追帖: 4
+7
外國愈兇狠,中國愈堅忍!!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-23 07:45 PM 發表

咁又唔見好堅忍喎? 人哋制裁4個,中國即刻反制裁10個,何堅忍之有呢?
咁改一改,外國愈兇狠,中國仲殘忍~~~

引用:
原帖由 bike123 於 2021-3-23 08:27 PM 發表

中國搞內循環就是為了應乎外面的突變!
就係刺激內需?

美國、加拿大、澳洲=你個格勒底好臭!!

其實歐洲同其他各國係咪技窮?除左制裁仲係制裁?曉唔曉以德服人?淨係識以惡報善?

引用:
原帖由 奶少 於 2021-3-23 10:16 PM 發表

中國係要搞內外雙循環 進可發展合作 退可獨善其身
鬼佬想合作當然歡迎但想搞事睇邊個死先
睇下當今全球疫情同經濟冇左中國作為領頭羊呢d國家想走出困境癡人說夢!
計我話全球經濟一體,無人可以獨善其身,整死中國,其他各國又會有好果子吃咩?外國專做埋D損人又不利己既行為,明顯出於妒忌心,眼紅中國崛起之嘛,小家到死!!

睇下邊個笑到最後~~~~

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-24 02:18 AM 發表

當然係邪不能勝正!
何謂正?何謂邪?

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-3-24 02:35 AM 發表

即係4個中國人的價值等於10個茜人。茜人好cheap啊,叫高傲既茜人點忍?
忍唔住搵女人發洩~~~

無永遠既敵人,亦無永遠既朋友,中國深明此道。

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2021-3-24 03:00 AM 發表
歐洲搬石頭打自己隻腳😆
我想隻腳都唔方會係貴族隻腳,死幾個平民濕濕碎啦。

引用:
原帖由 風花雪月. 於 2021-3-24 03:03 AM 發表
吹水 歐洲損失大得多
鬥氣姐,淡氣下左就無野了~~無人同錢過唔去咁傻~~

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2021-3-24 03:10 AM 發表

甘你都唔識分?黑白識唔識分,馬牛識唔識分?錯對又識唔識分?
呢個世界黑白真係咁分明?誰制定正與邪?神?你信嗎?人?那是誰人?誰拳頭大誰就是正!成王敗寇~~

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-24 03:22 AM 發表

係人都可以去新疆自由行?
黃痴瘋呀,豬西樂呀,瑤柱冥呀呢D人就一定唔比入啦!!

咪就係合縱連橫囉,中國教科書有講啦!中國偉大發明嘛~~~我地搞合一,外國搞分裂!!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]