• 瀏覽: 1,728
  • 回覆: 15
28歲庇護工場男包裝工於前年在機場用雷射筆照射警長及警員的眼睛,被控一項在公眾地方管有攻擊性武器罪及兩項襲警罪。香淑嫻裁判官今於沙田法院指被告的口供中不合情理的地方比比皆是,不接納其當日帶雷射筆只是因見到示威者也有帶的辯解,終裁定其一項在公眾地方管有攻擊性武器罪及一項襲警罪成。考慮到被告精神問題,香官將案件押後至本月25日判刑,以待為被告索取精神、心理及背景報告,期間被告須還押。
香官裁決時指,警長 3712的證供誠實可靠,遂接納其當日的確被被告區得福的雷射筆發出的光束射中。另香官不接納區的口供,稱他的供詞不合情理的地方比比皆是。如區稱因見到示威者用雷射筆,所以他才會帶雷射筆到現場。惟區當日上午9時30分已到達現場,沒可能知道示威者會用到雷射筆,並質疑稱「日光日白,點解要帶雷射筆去照明」。香官因而認為區管有雷射筆的唯一原因是用以傷害警察,終裁定其一項在公眾地方管有攻擊性武器罪及一項襲警罪成.

被告區得福。
https://std.stheadline.com/realt ... 射筆照警罪成-庇護工場男包裝工還押候判

唔怕得罪講句,呢類壞腦曱甴好多真係低低地,
煽動丶利用智商有問題嘅傻仔去搞事去衝...
背後嗰班仆街杏+橙先最打靶!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-23 05:08 PM 發表
28歲庇護工場男包裝工於前年在機場用雷射筆照射警長及警員的眼睛,被控一項在公眾地方管有攻擊性武器罪及兩項襲警罪。香淑嫻裁判官今於沙田法院指被告的口供中不合情理的地方比比皆是,不接納其當日帶雷射筆只是因見到示威者也有帶的辯解,終裁定其一項在公眾地方管有攻擊性武器罪及一項襲警罪成。考慮到被告精神問題,香官將案件押後至本月25日判刑,以待為被告索取精神、心理及背景報告,期間被告須還押。
香官裁決時指, ...
畀一兩百蚊 低b仔 咁就食人夾棍

引用:
原帖由 WongManTat 於 23-3-2021 05:15 PM 發表

畀一兩百蚊 低b仔 咁就食人夾棍
呢d 扒街真係折墮

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-23 05:33 PM 發表

呢d 扒街真係折墮
永遠食夾棍

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-23 07:29 PM 發表

永遠食夾棍
咁就呃啲低b曱甴去送頭,
真係生仔無忽忽!

引用:
原帖由 moyy 於 23-3-2021 05:08 PM 發表
香官裁決時指, ...
曱甴傻仔一睇個款就知...

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-24 12:58 AM 發表

曱甴傻仔一睇個款就知...
傻仔 身上藏有鐳射筆 暴動現場出現 吟詩都吟唔甩

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-24 07:26 AM 發表

傻仔 身上藏有鐳射筆 暴動現場出現 吟詩都吟唔甩
曱甴傻仔係斷到正。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-24 02:15 PM 發表

曱甴傻仔係斷到正。
低低地嘅傻仔 畀泛民狗 害佢送頭

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-24 09:35 PM 發表

低低地嘅傻仔 畀泛民狗 害佢送頭
呢啲咁嘅低低地
泛民狗
預備攞嚟犧牲受傷
抹黑煽動仇警

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-3-24 10:14 PM 發表

呢啲咁嘅低低地
泛民狗
預備攞嚟犧牲受傷
抹黑煽動仇警
犯民狗的手法好低劣正人渣。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-24 11:43 PM 發表

犯民狗的手法好低劣正人渣。
泛民狗一定比天收 玩低b人士

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 25-3-2021 07:42 AM 發表

泛民狗一定比天收 玩低b人士
班泛民狗有d已經報應來了

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-25 02:27 PM 發表

班泛民狗有d已經報應來了
又搵 低b仔 做嘢

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-3-26 07:21 AM 發表

又搵 低b仔 做嘢
咁低b 點出嚟行呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]