• 瀏覽: 5,324
  • 回覆: 85
+7
元朗西鐵站721白衣人襲擊事件今日(23日)續審,案件今日展開辯方案情。首兩名被告均決定不出庭作供,但次被告打算傳召一名辯方證人,惟律師指,該

葉官則指不少店舖都會被標籤為某種顏色,但也可照常營業,直言:「好多證人唔係一邊(顏色),就係另一邊(顏色)」,法庭憂慮若批准要求所引致的後果。最終,葉官認為理據不足,拒絕作特別處理。該證人得悉後亦選擇不出庭作供。

司法崩潰, 黑暴成功嚇走證人.

法官竟然唔識參考美心做例子?  法官唔知黃店無正常人搞, 藍店會比黑暴搞呢個道理?!

雖然白衣人係唔岩, 但法官連同黑暴令到證人唔敢出庭, 律政司要上訴啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/602754/元朗721白衣人-證人求隱店名怕被騷擾-官-有顏色店都照常營業

成班狗官要執執。。

國安法下好太平, 怕咩比人公開店名呢

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-3-23 13:12 發表
只係相對太平, 但面對黑暴, 有咩辦法.

比著我,要一個都表面證據成立,又係過街老鼠只欠求情的白衣人,還是保自己的生意唔俾黑暴搞,我當然揀後者,我希望個位次被告唔好怪佢啦 ...

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-23 01:14 PM 發表

只係相對太平, 但面對黑暴, 有咩辦法.
不要懷疑國安法功效

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-3-23 13:17 發表

不要懷疑國安法功效
好過無啦. 之前黑暴又真係太過份既.

官:黃色店可照常營業

引用:
原帖由 fstephen 於 2021-3-23 13:15 發表
比著我,要一個都表面證據成立,又係過街老鼠只欠求情的白衣人,還是保自己的生意唔俾黑暴搞,我當然揀後者,我希望個位次被告唔好怪佢啦 ...
所以個法官真係好低B. 或者佢係黃官咯.

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-3-23 01:12 PM 發表
做生意係食四方飯,俾唔理智的喪屍搞到少左生意,呢個係無形的損失,仲就你呢個"怕咩比人公開店名"咁口響的俾啦!!

我相信正常人唔會做"炸兩",極端地影響人哋推向絕路的 ... 所以我倒專重那人不公開!

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-3-23 13:18 發表
官:黃色店可照常營業
個官真係好搞笑. 黃店係無正常人搞. 籃店就會比黃人搞, 包括美心/中銀/小米/759... 數之不盡.

懼者不來?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-23 01:20 PM 發表

個官真係好搞笑. 黃店係無正常人搞. 籃店就會比黃人搞, 包括美心/中銀/小米/759... 數之不盡.
所以個假髮官明顯係貓哭老鼠

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-23 01:18 PM 發表

所以個法官真係好低B. 或者佢係黃官咯.
佢有佢的道理,我反而更欣賞唔出庭那樣選擇不左右官的決定,又唔會最後出事埋怨個官咁做,香港需要呢種理智的人!!

狗官一如既往地作辯方律師

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]