• 瀏覽: 1,935
  • 回覆: 38
+2
新冠肺炎疫情持續,今日(22日)新增逾18宗確診,涉至少1宗源頭不明個案,累計11,398宗確診個案,衞生防護中心召開疫...

香港去死啦!甘近大陸都攪足年半,人地大陸控製好都快一年,吹到自己有幾勁有Q用咩!一舖見真章啦!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210322/mobile/bkn-20210322121809234-0322_00822_001.html

習慣了香港的無能,由黑暴到美肺無樣做得掂。

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2021-3-22 04:44 PM 發表
新冠肺炎疫情持續,今日(22日)新增逾18宗確診,涉至少1宗源頭不明個案,累計11,398宗確診個案,衞生防護中心召開疫...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210322/photo/bkn-20210322121809234-0322_00822_001_01b.jpg?20210322163252

香港去死啦!甘近大陸都攪足年半,人地大陸控製好都快一 ...
主要都係輸入個案...本土健身群組俾政府一網打盡,隔離既人陸續發病...

無源頭持續低水....

一有無源頭,可能又出動圍封.將有可能傳染途徑封殺...

源頭不明個案佔2宗,包括1名早更的士司機及1名地盤文員
唔通去咗撳鐘仔?

日日咁多菲律賓,印尼等的外來個案
政府更加要小心

應該立刻暫停菲律賓來港。

香港疫情真係沒完沒了 回落一日個位字又升返2位數 睇情況林鄭政府已束手無策   唯一寄望疫苗注射計劃, 但好好一款科興疫苗被他們把60歲以上的長期病患老人也放在第一批優先群組玩到市民卻步

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2021-3-22 04:44 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210322/photo/bkn-20210322121809234-0322_00822_001_01b.jpg?20210322163252

香港去死啦!甘近大陸都攪足年半,人地大陸控製好都快一 ...
本地個案7宗咋

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-3-22 04:58 PM 發表
習慣了香港的無能,由黑暴到美肺無樣做得掂。
女人做阿頭, 揸唔到主意又無主見. 係咁上下.

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-3-22 05:13 PM 發表
香港疫情真係沒完沒了 回落一日個位字又升返2位數 睇情況林鄭政府已束手無策   唯一寄望疫苗注射計劃, 但好好一款科興疫苗被他們把60歲以上的長期病患老人也放在第一批優先群組玩到市民卻步
個弱智政府
將最弱的一批人先打
所以
年輕有為的更加唔敢打

只能講
政府無能,市民無語

該地盤逾100名工友、所居大廈須強檢

D地盤佬成日拉低個口罩唔爆先奇

11宗輸入個案方面,1人自印尼輸入、1人潛伏期曾到訪巴基斯坦、另有9人自菲律賓返港

除左英美成日都係呢3個地方輸入好心禁佢地入港啦

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2021-3-22 05:21 PM 發表

個弱智政府
將最弱的一批人先打
所以
年輕有為的更加唔敢打

只能講
政府無能,市民無語
是, 未有疫苗前, 市民都已心大心細, 擔心疫苗副作用
第一批優先群組真不應該放60歲以上人士, 不論是否有長期病患, 因第一批是頭威頭勢建立市民信心的, 市民信心已不強, 你頻頻死人, 更是嚴重打擊他們的信心 相信把60歲以上人士放在第一批優先群組是那班專家顧問的提議, 政府那班專家顧問, 搞了年幾都搞唔掂, 建議政府改請大陸有實戰經驗的專家來做顧問

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-3-22 05:31 PM 發表

是, 未有疫苗前, 市民都已心大心細, 擔心疫苗副作用
第一批優先群組真不應該放60歲以上人士, 不論是否有長期病患, 因第一批是頭威頭勢建立市民信心的, 市民信心已不強, 你頻頻死人, 更是嚴重打擊他們的信心 相信把60歲以上人士放在第一批優先群組是那班專家顧問的提議, 政府那班專家顧問, 搞了年幾都搞唔掂, 建議政府改請大陸有實戰經驗的專家來做顧問 :smile_4 ...
大陸專家唔係唔想幫香港
只是政治問題太複雜
唔好啦
都是隔岸觀火好過
你香港咁多專家
自己搞啦
可能香港搞唔掂
最後
大陸會玩一招
返大陸的就要在關口打疫苗,然後1一個月後先可以入境
你都唔好依賴香港政府搞得掂香港人

主題標籤 #新冠肺炎