• 瀏覽: 20,476
  • 回覆: 234
+4
PK尾狗,又殺人

(內文節錄)
事發於當地時間3月12日晚上8時許,兩名華裔女子在Bloomfield路和Lemming街的交界處過馬路時,遭到一輛私家車的撞擊。警方趕赴現場後發現,其中一人當場死亡,而另一人在送院搶救後傷重不治。 有現場目擊者表示,肇事車輛中有兩名成年人和一名小孩,駕駛者在撞上兩名受害人後並未即時停車,而是繼續將二人拖行了近100米。也有附近居民說,事故發生地是居民區,正常情況下車速不過過快,*(不知道肇事車主當時是否涉及受影響駕駛。)*
有死者家屬表示,近日美國歧視亞裔情緒高漲,多地發生不同程度的歧視事件,不清楚這宗車禍是否與仇恨犯罪有關,但聽聞肇事者非常魯莽,就不排除仇恨犯罪的懷疑。
死者家屬又稱,兩名女子均為24歲,剛剛大學畢業,都是家中的獨生女,父母遠在中國。這宗案件的發生對兩個家庭無疑是沉重的打擊,目前已經尋求律師援助。
雷克伍警方表示,案件涉及交通事故,已轉至交通事故調查部門處理,目前仍處於調查初級階段。但警方就未有證實案件是否涉及仇恨犯罪。
香港記者知唔知自己寫緊乜撚嘢....
*不知道肇事車主當時是否涉及受影響駕駛*

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-3-21 10:12 PM 發表
亂七八糟, 失去方向, 靠印錢發債維持生命, 分分鐘債息都還唔起, 急速走下坡既國家.

2019年債息都已經要還吾少,(宜家係超低息環境)

美國黑手又玩政治手段,製造種族仇恨,divide and conquer ,今次輪到最低調的亞裔。好快人人又會上檔,被煙幕遮蓋背後進行緊的事情。

拖行百米才停車。。。似謀殺

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-3-21 10:36 PM 發表
中國人要感謝黨 搞到全世界仇中國人
dllm,咪9都賴自己人,洋狗

種族歧視無處不在

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-3-21 22:36 發表
人智障就無得救。

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-3-21 10:36 PM 發表
唔係話有喲香港中國人自認要做鬼佬隻狗日日走去自殘咩?
依家人地咪當你狗咁車死你囉!
你地唔係講話應該榮幸至係架咩?
西方極樂世界既中日韓亞裔好逃走囉!
西方種族大逃殺快來了!
亞裔同黑人已睇到西方政府做法已經大大不同了,黑人就怕佢地殺返白人轉頭會重視喲!
相反亞裔人較少又怕事又無反抗能力,分分鍾成團結黑白兩種人,變成共同誅殺既目標!
真心要睇路啦!
我地中國大陸要準備好大量兩棲攻擊艦啦!
明知由古至今西方一直奴心未盡,暗底裡一直種族岐視!
香港喲黃毛教授做咩?要無證無據下要自殘自己既飲食民化呢?
好啦!依家連日韓全球亞洲人都比你黃毛曱甴害死埋了!
黃毛曱甴真係害人害物嚕!

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-3-21 10:55 PM 發表

師兄!
據我所知白人當時很喜歡吃:
fried chicken ball ,fried rice, egg fuyung, sweet and sour pork, sweet an sour soup.
華人的甜酸食物白人非常喜歡!
華工的方言是台山話,因為大部分華工是四邑台山人!
當時鉄路公司是把華洋工人分開住宿及工作!
因為華人大多數做危險性的工作!
亦有鉄路保安員維持秩序 ...
只是毆打?

兩個例子!

1871年10月24日,洛杉磯數百名白人在洛城尼格羅巷—帶殺死19名華人,6年后,同一地區的華人住宅全被縱火燒毀;
1885 年懷俄明州  石泉礦場  9月2日,白工攜帶武器攻擊華工,28名華工被殺、15名受傷。

重點是1882年5月 6日,切斯特·阿瑟總統簽署了 排華法案!!

鬼佬一邊話種族、平等、自由、反歧視...但事實係..
最無平等, 最專權, 最種族歧視就係鬼佬

垃圾美國

個度多數本土出生架

美國夢

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-3-21 09:40 PM 發表

去得鬼國就要預咗會發生啲乜嘢。
如果發生喺習楊兩女身上唔知你會唔會咁回應呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]