• 瀏覽: 15,822
  • 回覆: 215
+3
攬炒派邵家臻近日聲稱有「手足」反映,懲教署通知由下周開始,提供畀還押者的「私飯」選擇由四項減至兩項,批評懲教署隨意削減還押者權利。此言一出,市民紛紛在網上留言嘲諷,「邵家臻是否要爭取米芝蓮級數的膳食?」「原來監獄都有五星級...........

奸邪妖獸指監獄食品選擇少,我看奸邪妖獸不明白何為坐牢。

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2021/0321/565321.html

伏刑 定係 渡假?
去體驗失去自由的刑罰呢? 
還是 想要 享受逃離繁忙都市忙碌生活的獎賞 呀?

莫非每日要食放題任點任食?

比台灣兵哥吃菠蘿套餐好啦.

有糖尿病就食清淡吧

叫米之連入去試吓評級會好d

不如整個5星自助餐比班監躉慢慢揀好無

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-21 07:18 PM 發表
最好啦

邵家臻為手足爭取有大魚大肉,三餸一湯,白飯任裝都有理由嘅,因為佢地啲手足有排坐,分分鐘十年八載都唔定。坐監都想食好啲 

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-21 07:18 PM 發表
e家係監犯,唔係監飯,
食好d姐

由此可見!
香港人不應該有普選權!
若果一人一票選個白痴特首治港!
香港肯定更加民不聊生!
這個白痴前黑泛民議員就係白痴人士的表表者!

屌!坐監都坐得麻撚煩過人

伏刑 定係 渡假?
要不要煎5成牛扒,+半隻青檸檬?
監房要總統大床,晚晚點不同女服務員?
犯民腦障兒童真幸福。。。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-21 06:56 PM 發表
攬炒派邵家臻近日聲稱有「手足」反映,懲教署通知由下周開始,提供畀還押者的「私飯」選擇由四項減至兩項,批評懲教署隨意削減還押者權利。此言一出,市民紛紛在網上留言嘲諷,「邵家臻是否要爭取米芝蓮級數的膳食?」「原來監獄都有五星級...........

奸邪妖獸指監獄食品選擇少,我看奸邪妖獸不明白何為坐牢。

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2021/0321/565321.html
你條能樣以為去staycation 呀
DLLM啦

邵家臻,依加係起監房,唔係Staycation呀!

主題標籤 #懲教署
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]