• 瀏覽: 1,030,810
  • 回覆: 120
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-4-12 11:04 PM 發表
令人鼓舞!科興三期詳細保護力數據披露

原創 趙挪亞 觀察者網 今天

https://mp.weixin.qq.com/s/x4yA19GgNn5gejQyAVgIfQ
好多港蛙聽到50%就話無用又話唔夠外國貨好,,但沒看過原人只睇懶人包,眼盲心盲

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2021-4-13 12:34 AM 發表

敵人已經宣戰,唔系話要好驚,但都唔好以為敵人無料到,呢種盲目樂觀既態度傳染開去會非常危險,戰爭唔系講玩,就算只系冷戰都足以令現時既生活水平下降唔少

呢代大部分人應該都未經歷過真正既戰爭,到底有幾多人真系已經做好過苦日子既准備?
細路仔打過交嗎,當你全無反抗力你就係每天比人玩比人打這一個,,所以才有黑社會的存在,,,記得一個初中同學每天都比人玩比人打聲都唔敢聲,最後去鍛鍊了半年當著全班同學面前把蝦他最勁的人打個半死,,,你越怕越這班人越過份,所以只能往死裡打要記住人地唔係同你共存亡而係永遠讓你在他腳下,記住記住只能往死裡打打到他驚打到他怕,,

引用:
原帖由 ffdsf 於 2021-4-14 08:21 PM 發表
不知真定假
大肚唔係唔打得嗎

磚家磚家,心盲眼盲只要鬼佬野都係無問題的

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-16 06:22 PM 發表

中央喺唔會再入老美個套入面,今次肯比克里去上海只係禮貌。。。
早就講咗你老美要玩文鬥玩套路,只係班門前弄斧,嘥氣。。。
依家係準備玩武爭嘅最後備戰階段,想派個二打六嚟傾,多九餘。。。
其實老尾條鬼真係幾無隱,嚟到上海跟韓正都只能視訊會談

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-17 05:12 PM 發表
今日八宗本地,十宗外來!
最突出係變種的……
中央,真的,不要放鬆給香港,貨車司機更要小心,這些毒,好大機會係人為散毒!
個條丫叉咩這樣大推動力嚟香港隔離21日然後又7天後離港,但又唔係做咩生意日日係街走來走去仲去長洲食海鮮,,正常要隔離20幾日邊會嚟幾日就走

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-18 08:59 AM 發表
new york: 講中文都比人打😤😤
https://youtu.be/bSu_YOwy9hw
係香港講普通話都比人踢行理箱比人推行撞,講廣東話差少少就叫你返大陸,,,平機會死左去邊呀只幫南亞幫呀

引用:
原帖由 LEE3509 於 2021-4-18 11:03 AM 發表

不過公道講,我試過大陸比人閙,話我不是中國人,因為用繁體字⋯
大陸依家都非常種族歧視
去左呆灣扮去內地呀,趴街了有回鄉證嗎

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-4-18 11:46 AM 發表

小弟移居深圳十多年,自問沒遇到此情況,就算今年過年前回深圳隔離,所接觸到的同胞大多十分友善,對香港暴動一事絕大多數歸咎禍港份子及部份無知港人。
師兄個條友係漢奸走狗賣國賊嚟的

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-18 04:58 PM 發表

好在腰兄提醒
去係公海好多偉論的入嚟搞事

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-18 09:47 PM 發表
說一說題外話,民主邪說加上對民間神話過份迷信,是多么的可悲,印度便是其中一個表表現。。。唉

印度醫院全部爆滿,屍體無處停放,數百萬人沐浴恒河水,數萬人牛糞節,疫情要全面失控!印度時報4月18日報道,新德里的疫情已經全面失控,確診人數連續幾天超過20萬,單日死亡人數超過1500人。.
根據報道,印度的醫院已經爆滿,大量感染者聚集在醫院外邊無法住院,並且死亡者的屍體堆放的到處都是。可以說,印度的醫療 ...
印度應該唔止廿幾萬分分鐘日日過百萬確診係好多人無得驗,,,老尾唔好得幾多日增8萬幾但只得印度1/4人口,計返平均數去勁過印度官方數字,,,黑心都係這樣說祝去地年年有今日歲歲有今朝啦

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-19 09:33 AM 發表

無需太相信整件事,我就好保留。

果位師兄初初話因用繁體字遇到 “大陸依家都非常種族歧視",一路強調"香港人"同"繁體"引起,後來至慢慢逐少逐少講發生過嘅事!
嚟條友係公海就係黃野嚟的,之前消失一段時間又走返出嚟,我都串過去幾穫

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-19 10:01 AM 發表

今日叫劏房,即係以前板間房,殖民地年代的板間房從來冇人攞嚟作話題,回歸後無釐頭變成社會問題? 根本係班賤傳媒丶口水 L 惡意炒作,無事生非。
套籠民開始

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-4-19 11:41 AM 發表

班港官做事慢加蠢 。
每次后知后覺,不知所謂。

對海外超高危地區絕對要禁飛。
理Q你乜人。
所有變種國家都禁晒去啦,等等等,等條毛呀

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-4-19 11:54 AM 發表

有時真喺唔知點撐政府,下個月仲有包機接嬰蟈帶毒曱甴廢青返嚟添嘎
係下星期就有2班從陰國返嚟啦,正趴街走左就唔好返嚟啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]