• 瀏覽: 1,030,570
  • 回覆: 72
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-24 08:49 PM 發表

現實來說,一個全國都是病毒的鄰國,我國也不能獨善其身
現在最緊要係嚴守把關超高危病毒國:印度。

(中港澳三地都係。
尤其希望中央大員睇住香港班防疫部門)

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-24 09:26 PM 發表

睇唔到安全帶
見到都腳軟。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-25 09:33 AM 發表
德國已經宣佈,由明天開始,除德國公民,任何人去過印度都不凖入境德國;伊朗亦剛公佈暫停所有往來印度、巴基斯坦客機!
香港官員真的不做事的,日日講氣泡,日日講同中國開關,港美同軌,真係凖到無朋友!
馬sir,你覺得中央大員會否容許愚港官員唔封阿三國航班呢?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-25 04:40 PM 發表

這些事也要中央管,不是吧!
如果香港是一個缺口,我想中央會關注下吧。

不是中央要管的意思。

新冠疫苗|美國製藥商據報加緊遊說白宮‎ 反對豁免疫苗專利 https://www.hk01.com/article/617 ... utm_medium=referral

資本……

[頭條日報] 央視訪問海南艦女班長吳桐 諧音「武統」成熱話

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2057292/

明示加暗喻

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-27 03:38 PM 發表

用放射性元素啦
🙌🙌🙌

引用:
原帖由 神..六 於 2021-4-27 06:16 PM 發表

飛杜拜,再轉機.....
杜拜 好似停咗印度航班。

阿聯酋4月22日宣布,由于印度疫情持續惡化,將從4月25日凌晨開始停飛所有往來印度的客運航班。 ... 比如從孟買到迪拜,某些航空公司的單程機票通常花費600迪拉姆左右,現已飆升至約4400迪拉姆(1迪拉姆約相當于1.77人民幣)。 阿聯酋目前約998萬人口中超過300萬是印度籍。3 days ago

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-27 06:46 PM 發表

今次趴街了
阿聯酋4月22日宣布,由于印度疫情持續惡化,將從4月25日凌晨開始停飛所有往來印度的客運航班。 ... 比如從孟買到迪拜,某些航空公司的單程機票通常花費600迪拉姆左右,現已飆升至約4400迪拉姆(1迪拉姆約相當于1.77人民幣)。 阿聯酋目前約998萬人口中超過300萬是印度籍。3 days ago

杜拜都唔系傻架

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-27 11:34 PM 發表

剛剛大台新聞一個香港專家已直接承認現有疫苗擋不住變種病毒!這是我首次聽香港專家講的!
https://news.tvb.com/local/60882 ... 異病毒殺傷力待觀察-現有疫苗仍具保護力

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2021-4-28 02:05 PM 發表

唉, 令我想起 瘋犬瘋牛症等病毒, 如果一個不小心混合了.......
最怕就好似啲喪屍片噉,全個阿三國度變曬喪屍。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-4-30 10:57 AM 發表
真定假.
難兄難弟.
阿三計劃者,老美未知。
旁邊的加麻大已禁阿三。

老美想自殺的,就放開啦

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-4-30 02:19 PM 發表

女排好似已經去左
根據內地路邊社消息,中國女排已經打了疫苗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]