• 瀏覽: 1,030,818
  • 回覆: 256
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 太大星 於 2021-3-25 02:48 PM 發表

所以小六子而家拿張刀先擘枱角一刀,再同對方講數,唔使解釋咁多。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-3-25 02:49 PM 發表

咪傻啦,事實上

新疆家們 是否 常開
  新疆 是否 畀佢任睇
  班仆街白皮唔會關心
  唔會有反應
  佢哋屈咗就當成事實
道理一字咁淺啫
上面解釋咗喇!

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-3-25 05:13 PM 發表

其實牠們只想新疆人沒有工作,生活不穩,自然可以挑起對政府的仇恨,之後又在新疆顏色革命了。
而家喺中國搞顏色革命?仲點搞得起。
多謝黃絲囉,幫中國打咗免疫針。佢哋淨得九吹咋,學呆灣咁樣做大內宣、玩選舉用就得。

引用:
原帖由 muihin 於 2021-3-25 05:48 PM 發表

未有...迪麗熱巴
有喇,大叔箇帖貼咗出嚟

引用:
原帖由 太大星 於 2021-3-25 02:48 PM 發表

所以小六子而家拿張刀先擘枱角一刀,再同對方講數,唔使解釋咁多。
小六子的刀來了
https://youtu.be/EdcXAqW5Big

在絶對的實力面前,別跟我說什麼軟實力
https://youtu.be/nqYtvNHshW8

拜登想正字正確,唔知有冇葉問嘅身手呢?尾角記者分屍案,話追究沙特王儲喎。今日王毅就同沙特王儲見面,王儲仲支持中國喺新疆的立場。尾角又想出拳嗎?點玩?制裁王儲,同穆斯林作對、支持穆斯林,咁新疆有亊定冇亊吖?

放心啦,歐盟扭下計啫。諗下點解㥯於喺拜登上台之前簽訂中歐投資框架?而家邊個求邊個先?中國只是警告一下歐盟,手裡冇籌碼,就唔好齮齮齕齕。

放心啦,中歐㥯於喺拜登上台之前簽訂中歐投資框架,就系唔想拜登阻頭阻勢。今次借勢扭計扮矝持啫、或者亦系選舉需要,估唔到中國一巴牚警告,唔好再齮齮齕齕喇。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-3-25 10:52 PM 發表

呢隻布冧一去到歐洲就即刻有棉花連綫,應該一早準備好做呢臺大龍鳳。
但係聼報導,佢不會強迫盟友在美中之間做出選擇;各國在可行的領域可以與中國合作。
咁歐盟咪可以出彈弓手囖。
佢去歐洲都冇手信,人哋蘇佢已經好俾面喇

引用:
原帖由 Loving11 於 2021-3-25 11:10 PM 發表

美國現況,政府派錢俾國民,美國低下階層根本唔想做野,洗哂無錢就去搶
如果沒人幫尾債托住嘅話,有冇諗到“金元劵”呢樣嘢?仲唔洗萬一貶值點算?

引用:
原帖由 big3624 於 2021-3-25 11:23 PM 發表

有錢梗係先買槍買子彈,進可去搶人嘢,退可以防人哋黎搶嘢
零元䝭物

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-26 02:46 AM 發表
在下多口一句,其實好多人都有談論到王阿拉斯卡會議,當日說午餐食(泡麫)的事,只想到美國不懂禮節的方向。。。
但國內從不說(泡麫)的,而是說方便麫的,在國內朋友說他們只稱一種牌子的方便麫叫泡麫就是〈統一泡麫〉。。。
我喺唐湘龍嘅直播節目中睇到,國內觀眾解釋話,唔泡水食嘅叫方便麫(即食麫),泡食嘅就叫泡麫,好多地方都系咁講㗎。特別系上海一帶(楊潔箎系上海人)。叫唐湘龍唔好諗多咗

因為可能含有美豬制造的豬油,將禁止呆灣鳳梨酥進口
https://youtu.be/jY1KWcXWQN8

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-26 07:06 AM 發表

昨晚老母用了個福爾摩沙🍍來炒牛肉,不怎啥的😒
其實,福爾摩沙個名系荷蘭人留低噶。侮辱性極高,只有民進黨政府不以為羞,反以為榮。還用來命名衛星,不知所謂。盡量少用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]