• 瀏覽: 1,030,330
  • 回覆: 72
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-19 07:25 PM 發表

平機會根本是港人對著干
冇錯,招惹埋啲病毒返嚟 對我哋呢度生活嘅人一啲都唔平等。

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-4-20 08:55 PM 發表

我現時身在內地間中都會關注吓香港新聞,其實最近第四波疫情香港控制得算唔錯,每日得一兩宗,反觀日本韓國等國第四波疫情比香港嚴重好多。希望香港可以盡快清零,最重要係香港衛生官員制定政策時唔好拖香港後腿。
其實真係好希望中央大員可以望住香港嘅衞生官員做事效率,好似印度呢啲咁高危嘅國家係咪應該完全禁飛呢

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-21 09:57 AM 發表

講完就有4宗源頭不明, 點解唔清零死都要氣泡, 大陸嘅通關緊要過去新架坡好多, 新架坡無論地方大細(旅遊選擇)同人民關係(港人親戚肯定大陸多過新架坡)都唔及得上大陸, 泡條撚?
特衰政府班高官有幾多親戚會係內地?
十個有九個半都係系海外。
佢哋邊度會關心呢啲嘢。

引用:
原帖由 wpk 於 2021-4-21 08:55 PM 發表

印度應榮當最先可以群體免疫的國家吧。
最怕係阿三變種病毒繼續變,累死全世界

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-21 09:26 PM 發表

屆時可能真的要用核武解決
其實我有都有噉嘅諗法,話唔定阿三會搞到全世界都要核平佢

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-22 04:30 PM 發表

今日又有 20宗新確診,阿三又速遞一鑊變種病毒,幾時會爆鑊勁就天曉得,雖然臭港狗官定過抬油,但李家坡就唔陪你癲。
明天預告30宗(話同一個檢測機構檢出,袁磚家去睇緊乜事)

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-4-22 04:54 PM 發表

明天預告30宗(話同一個檢測機構檢出,袁磚家去睇緊乜事)
直播|30宗初步陽性‎ 當局稱不尋常‎ 邀袁國勇到華大化驗室視察
https://www.hk01.com/article/615 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-22 05:44 PM 發表

係咪又有黃狗曱甴員工玩嘢?
上次系,今次唔知,我希望系,如果不是的,即系變種病毒已滲透坊間

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-22 06:30 PM 發表

新德里於19日宣布封城 6日,當然冇任何配套措施,居民自生自滅,外省民工手停口停,只好湧去車站搭車返鄉下,冇車搭就行路,離開新德里再算。
佢哋噉樣封城即係等於繼續散播病毒,根本上系等全民感染,所謂的群體免疫 。
至於係咪真係群體免到疫就另外一回事

【#正言焦點】大國擔當!印度單日確診超30萬 中方:願提供支持幫助

今日下午,外交部發言人汪文斌主持例行記者會。有記者提問,據報道截至4月21日上午10點,印度新增和累計確診新冠肺炎病例又創新高,印度國內正經歷新一輪的疫情大暴發,形勢嚴峻,中方對此有何行動?

汪文斌表示,新冠肺炎疫情是全人類共同的敵人,國際社會需要團結一心共同抗疫。中方注意到近期,印度國內疫情形勢嚴峻,並出現暫時的防疫必要物資短缺情況,我們(中方)願為印方控制疫情提供必要的支持和幫助。

據印度衛生部公布的最新數據,截至當地時間4月22日8時(北京時間10時30分),過去24小時內,印度新增新冠肺炎確診病例314835例,累計確診15930965例;新增死亡病例2104例,累計死亡184657例;累計治癒13454880例;現存確診病例2291428例。

數據顯示,過去24小時印度新增確診病例數首次超30萬例,再次刷新該國自疫情暴發以來的最高紀錄。印度當地媒體稱,這也是目前全球範圍內單日新增病例數的最高紀錄。過去24小時新增死亡病例也刷新了疫情暴發以來的最高紀錄。

幫隻白眼狼,呢班阿三邊度會同你感恩。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-22 09:19 PM 發表

說話要咁講的,可以提供放射性消毒的要素https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210214/photo/0214-00180-006b1.jpg
🤫🤫🤫
大家心照

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-23 10:00 AM 發表

WFC

唔好講民族,連佢地都仲未自我覺醒,除非改信奉主體思想
冇得救

引用:
原帖由 p靈 於 2021-4-23 01:15 PM 發表

左上角個電話號碼要唔要遮遮佢?
收到

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-24 09:01 AM 發表

師兄,我嘗試答你,因為負責嘅嗰條高官,冇疫情時成日去日本,咁你明啦...我有黃友同佢好熟,佢爆俾我知,條友野心好大,仲想更上一層樓

或曰:⎾黃友都會爆自己友料?⏌唔出奇吖,就係自己友先多黑材料,由第一次佔中到舊年黑暴,都唔知有幾多人爆過料,爭在有幾多單俾人報導啫,你諗下,個個戴哂口罩、著哂full gear,冇啲內幕消息邊會咁易捉!
條友想再上一層樓?
個人心願,千萬不要呀

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-24 12:01 PM 發表

平心而論,黑暴及疫情期間,好多膠官嘅表現都好過佢,例如聶德權及陳帆等,連徐英偉最近搞封區封樓檢測,表現都好過佢。邱生要再上升,叫佢照吓鏡啦!
佢個樣真係極之衰格,我諗佢平時唔照鏡的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]