• 瀏覽: 1,030,609
  • 回覆: 29
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-3-31 11:32 AM 發表

美國有一個叫門羅主義(18xx年提出)
就係將成個美州大陸當係自己佢老尾後花園
美其名係不容許別國干涉美洲國家
但事實上就係佢老尾睇邊個美州國家唔順眼就直接搞9佢
煽動暴亂都係濕濕碎,美軍直接落場打都試過(格林納達)
美國根本就係邪惡世界動既根源
成個南美洲嘅國家又窮又高通漲, 點解??? 咪美國收割佢哋羊毛, 食哂佢哋啲財富, 呢啲國家就此冇財力武裝自己, 又因冇能力喂飽人民而動盪, 既保障美國後花園安全, 又可提供廉價勞動力, 老美從此可以安心去美洲以外地方盡情攪事掠水.....老美本質就係邪惡.....

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-4-1 06:02 PM 發表
花姐今日又開大絕懟BBC

https://youtu.be/L0oo8PsUKrA
每次睇華姐串爆BBC視頻, 真係睇到心花怒放, 班假新聞作家個個啞哂......

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-4-1 08:11 PM 發表

唔知係唔係著咗草嗰個沙磊?
唔係, 沙磊係走佬個個, 對號入坐個個叫Stephen McDonell, 都係一卵樣咁賤格, 成日訪問大陸同胞, 然後造假新聞, 早排去武漢訪問一個店主, 俾店主串佢, 中國抗疫點都比你國家強, 咩嘢都唔做......

附件

BBC John Sudworth.jpeg(32.93 KB)

走佬黑妓

BBC John Sudworth.jpeg

BBC Stephen McDonell.jpeg(25.28 KB)

BBC Stephen McDonell.jpeg

引用:
原帖由 crazyjulysunny 於 2021-4-8 12:24 PM 發表

放係屋企惹埋其他野返來
你啱!!! 人居陽宅, 先人住陰宅, 將先人或寵物骨灰置於家中, 除咗佢哋, 仲除時有班"好友"跟埋返嚟一齊開PARTY......

引用:
原帖由 放假喇 於 2021-4-10 01:30 PM 發表
英媒:迫於中國政府壓力‎  馬雲湖畔大學已暫停招生計劃
https://www.hk01.com/article/610337?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

巨額罰款,斷絕人脈栽培。
馬巴巴不要再想以資本壟斷的形式經營下去,還是乖乖的跟阿爺的路走吧。 也是給鄉港資本家的警告。
直如有網絡大神比喻, 呢間精英大學好似古時商賈集結一樣, 以圖影響朝政, 利益權力傾斜於商界........期待中央政府多多出手, 早早瓦解呢班野心家, 令惠民之福嘅政路可以繼續前行.......

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2021-4-13 05:43 PM 發表
微博見到,未fact check
嘩, 死日本仔咁做, 分明靠害, 一定要抵制班賤種!!! 你咁樣放毒水, 一切日本海產類食物當核食, 嚴禁入口中國境內!!!

引用:
原帖由 tigerg 於 2021-4-19 12:32 PM 發表
看到點門路為何香港黃媒咁大力吹的人都 BNO移民英國, 氹一群傻羊去圍欄裏面跟住慢慢將佢哋放血

呵呵......走佬去英國嘅港豬們如果都去買呢個盤, 咁黃瓜佬响英國投資(至少因英鎊匯價下跌)嘅損失, 可以填得返有突囉.........

香港政府內官員冇水準兼係暗黃暗獨拉後腿, 絕對唔係錯覺 依家仍唔敢直呼2019-2020暴亂為黑暴, 只形容為社會事件, 抵鬧.....

https://www.youtube.com/watch?v=cms7HMU1Vt4

羅貫聰上BBC對話, 被中國學者痛斥係逃犯時, 有個大特寫鏡頭, 睇到佢個怯樣同冇得反駁嘅表情, 真係大呼過癮兼抵死...... 

https://www.youtube.com/watch?v=vigzbk0AsR4

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-22 12:09 AM 發表

菜菜子同班民賤黨走狗都準備定逃生路線
咁呆軍仲點會願意白白送命呢?
明知菜婆子, 騷精娼呢班人渣頭目都諗住住一走了之, 如果中國子弟兵臨門, 仲走出去打, 咁呢班呆軍一係呆毒死硬派一係白痴, 全滅都唔使內疚; 醒目嘅應該反過來, 快速生擒菜婆子, 騷精娼......捉唔到就即場獵S........分分鐘被加封為國家統一英雄........

世上唯一超級強國, 竟然要出個咁嘅網站.......嚟請求幫助解決平民溫飽................可悲......

https://www.feedingamerica.org/

引用:
原帖由 五光初現 於 2021-4-26 02:39 PM 發表

四人歸西很「驚典」! 恐怖經典作品!最近教細路打麻雀,也會教他尾門不能跟打,拆牌也不會打!
最邪仲要係四個人打完隻"西", 下一round(第五隻牌)再打多隻一筒, 完美演譯"四人(一同)歸西".........

每年對奧斯卡頒獎都冇咩感覺, 不過, 今年一個反華華人女導演嘅一套西片連奪最佳導演, 最佳影片, 最佳女主角3大獎, 聲名大噪......白皮今次又示範俾啲反華人仕睇, 在西方世界都可以甜夢成真, 繼續利誘一班反骨賤人繼續去造反, 抺黑污衊自己祖國都會有成就的.......真係超超賤......

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-4-27 10:15 AM 發表
趙婷成奧斯卡史上首位華人最佳女導演,被內地網民轟「賣國」

國際影壇盛事《第93屆奧斯卡金像獎》昨日於美國舉行,39歲美籍華裔女導演趙婷憑執導的《浪跡天地》以大熱姿態勇奪連奪「最佳導演」,成為奧斯卡史上首位華人女導演獲此殊榮,亦是史上第2位「最佳導演」女性得主。她於2013年受訪時表示年輕時在內地生活,指「到處都是謊言」,去年接受澳洲媒體採訪時又表示:「現在我的國家是美國。」訪問內容迅速廣泛流 ...
趙婷呢啲敗類, 相信從前至未來佢一砌嘅影視作品都會完全被中國市場及人民禁封, 完全脫離中國民眾嘅視野........好似撐黑暴佔中嘅香港富豪女婿導演張某就係實例, 佢啲作品全被下架.......早前一套想响中國上映佢導演嘅電影, 一見佢大名, 即係被封, 後來將佢大名移除換過一個名不經傳嘅導演名, 隔一陣至可以再偷偷上映......

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2021-4-29 05:03 PM 發表

我軍不會再重蹈覆轍的!

https://xw.qq.com/cmsid/20210326A0C61E00?f=newdc
師兄, 因該鏈結接不上, 可否重POST, 謝謝分享子弟兵殲敵策略......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]