• 瀏覽: 959,852
  • 回覆: 7,366
  • 追帖: 266
引用:
原帖由 kenywj 於 2021-4-20 05:27 PM 發表

泡佢個頭呀真係~真係次次都係咁,等多陣睇定啲唔得既咩
佢地打疫苗先知道睇定啲

熱賣及精選
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-20 06:37 PM 發表

小日笨喜歡賭國運,以前賭幾鋪勁嘢都贏咗 -甲午戰爭丶日俄戰爭,由一個落後海島農業國變身做世界列強之一。二戰的失敗,佢哋只認爲自己輸畀尾國的原子彈,非戰之罪,對於中國,佢哋從來唔認為自己輸咗畀中國。
今次眼見尾國下決心要跟中國反枱,佢哋認為係千載難逢機會,以尾國之力徹底打殘中國,尾國只求擊敗威脅自己霸權的中國,將中國大卸八塊而唔會對中國領土有野心,咁日笨就可以執死雞,蛙島就係日笨囊中之物,所以 ...
今次㗎仔是去盡的了,去到美國用五體投地的方式,跪拜那些曾用原子彈炸國土的美碑,在全國甚至全世界眼中,是那麼的卑微,那麼的作賤。。。
今次參入台灣事件,㗎仔已是不能亦不可走回頭路了。。。
其實睇真啲世界,歐美等國在整體經濟民生在這一次疫戰中,已輸得沒有東西可再輸了。。。

戰爭可能比預期更早。。。

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
林鄭接受央視采訪,話香港經濟最壞時候已經過去!

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-4-20 08:41 PM 發表

林鄭接受央視采訪,話香港經濟最壞時候已經過去!
我唔覺得係囉, 外圍未搞掂, 香港又未有奇蹟個個肯打疫苗, 宜家仲有隻變種殺入嚟

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-20 08:49 PM 發表

我唔覺得係囉, 外圍未搞掂, 香港又未有奇蹟個個肯打疫苗, 宜家仲有隻變種殺入嚟
我現時身在內地間中都會關注吓香港新聞,其實最近第四波疫情香港控制得算唔錯,每日得一兩宗,反觀日本韓國等國第四波疫情比香港嚴重好多。希望香港可以盡快清零,最重要係香港衛生官員制定政策時唔好拖香港後腿。

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-4-20 08:55 PM 發表

我現時身在內地間中都會關注吓香港新聞,其實最近第四波疫情香港控制得算唔錯,每日得一兩宗,反觀日本韓國等國第四波疫情比香港嚴重好多。希望香港可以盡快清零,最重要係香港衛生官員制定政策時唔好拖香港後腿。
其實真係好希望中央大員可以望住香港嘅衞生官員做事效率,好似印度呢啲咁高危嘅國家係咪應該完全禁飛呢

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-20 07:38 PM 發表

有道理👍👍👍又係偷雞執死雞,日本本土遲早完,日笨搵立足之地的心,可以以任何方式換取,人命小事而已!
日笨國土細小,60%以上係山地,物種稀少,物資短缺,仲要地震頻發,日笨人對亞洲東北大陸 (中國及朝鮮半島) 垂涎已久,日思夜想搬屋去東北大陸腳踏大陸實地。早喺中國明朝 (16世紀),豐臣秀吉已經心存大欲計劃先滅朝鮮王朝,企穩陣腳後睇吓有冇機會進攻大明,就算郁唔到大明都可以穩守朝鮮,佢先後兩次發動入侵朝鮮,兩次都畀大明援軍打退,終於沉寂咗 300年,直至甲午戰爭偷雞成功。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-20 07:05 PM 發表

許樹昌指,現時數據顯示能有效應對南非變種病毒,分別有美國藥廠強生及美國生物科技公司Novavax疫苗,兩者的抗體水平分別有52%及48.64%。

條友仲吹 Johnson & Johnson 疫苗托咩, 尾國都已經叫停依隻疫苗。

今天只要有小小腦嘅人,都知呢班所謂<專家>都是專收錢鳩吹的名家。。。
而政府今次只喺高危地區人士,增加隔離期至二十一天,仍然是打死都唔願落閘,而其他個啲更減少去到七至十四天。。。

香港將會成為危域,呢一種湜非常陰險的為白皮助戰。。。
今屆政府只剩下好短的任期,看看班狗官在剩下的日子如何作妖吧!

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-20 09:26 PM 發表

今天只要有小小腦嘅人,都知呢班所謂<專家>都是專收錢鳩吹的名家。。。
而政府今次只喺高危地區人士,增加隔離期至二十一天,仍然是打死都唔願落閘,而其他個啲更減少去到七至十四天。。。

香港將會成為危域,呢一種湜非常陰險的為白皮助戰。。。
今屆政府只剩下好短的任期,看看班狗官在剩下的日子如何作妖吧!
專家以人的健康為本,磚家以口袋中的錢為本,明白嗎

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決
引用:
原帖由 rle18322 於 2021-4-20 08:24 PM 發表

佢係特登沖埋去襲擊, 仲好意思話受害者係手拎住什麼武器的白衣人.
40個月判得唔夠重.
佢話什麼武器白衣人為自己辯解顯示毫無悔意,應該重判五年以上先啱。

人地只係清理路障的市民,條片全香港都睇到,無爭議。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-20 20:32 發表

今次㗎仔是去盡的了,去到美國用五體投地的方式,跪拜那些曾用原子彈炸國土的美碑,在全國甚至全世界眼中,是那麼的卑微,那麼的作賤。。。
今次參入台灣事件,㗎仔已是不能亦不可走回頭路了。。。
其實睇真啲世界,歐美等國在整體經濟民生在這一次疫戰中,已輸得沒有東西可再輸了。。。

戰爭可能比預期更早。。。
唔知我係咪有問題,我有點期待,內心驚濤駭浪

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-20 09:48 PM 發表

佢話什麼武器白衣人為自己辯解顯示毫無悔意,應該重判五年以上先啱。

人地只係清理路障的市民,條片全香港都睇到,無爭議。
個犯因為認罪,所以扣減1/3刑期至40個月,即係話練官係判佢60個月

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-4-20 04:33 PM 發表

這D 咁正義正氣的報導, 幾時港台先會報,

好想快D 炒九成港台人 和記者,
炒之餘,可否供巿民車?

黑記, 你為什麼沒有拍下"示威者"的殘暴?!
《南華早報》稱,香港及新加坡的旅遊氣泡將如期於5月推出,兩地政府代表將於未來數日公布。

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-20 10:41 PM 發表

《南華早報》稱,香港及新加坡的旅遊氣泡將如期於5月推出,兩地政府代表將於未來數日公布。
...E+ 重開咩氣泡?

月尾重有幾班英國返來的, 點搞?  果班印度過來成53人中招的一機人會點安排? 就夠21日啦, 是咪要KEEP佢地多幾日好D ? 新變種潛伏期又長D....

~手把秧苗插野田,低頭便見水中天,心態平和方為道,退後原來是向前~
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]