• 瀏覽: 1,030,638
  • 回覆: 59
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 喪班馬 於 2021-4-20 12:38 PM 發表

12273566 12273567
有良心就唔該唔好整啲奇則出嚟啦。咁多錢就好心賣平啲啦。

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-4-20 04:33 PM 發表

這D 咁正義正氣的報導, 幾時港台先會報,

好想快D 炒九成港台人 和記者,
炒之餘,可否供巿民車?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-20 09:26 PM 發表

今天只要有小小腦嘅人,都知呢班所謂<專家>都是專收錢鳩吹的名家。。。
而政府今次只喺高危地區人士,增加隔離期至二十一天,仍然是打死都唔願落閘,而其他個啲更減少去到七至十四天。。。

香港將會成為危域,呢一種湜非常陰險的為白皮助戰。。。
今屆政府只剩下好短的任期,看看班狗官在剩下的日子如何作妖吧!
CHING,真係唔好睇少臭巷啲傳媒嘅威力,有啲日日睇新聞嘅人,唔知普京係乜水.......
所以, 臭巷其實係好封閉嘅一個城巿.....超嬲!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-21 07:58 PM 發表

仲有大部分人分唔出/唔知道幾種疫苗技術不同!
問10個朋友,10個都唔知😑😑宜家d傳媒唔報正常嘢同有用資訊的
不如唔好叫「乜乜報」,叫「乜乜小說連載」貼切d...
傳霉商業化嘅結果,就係吸睛最要緊,因為要賣廣告賺錢。
而且開多幾間,有時講下唔同嘢,扮下唔同角度,啲人就會覺得好多資訊,覺得自己知好多。但唔知道, 背後其實係同一個金主。

引用:
原帖由 風天小畜 於 2021-4-22 12:53 AM 發表

其實對日本仔嚟講,菜菜子走路呀先係最致命

因為台灣四面環海 最可能坐飛機走嘅 就只有東北方嘅沖繩群島 。如果解放軍要攔截菜菜子,我諗唔係太大難度。但最大鑊嘅係解放軍故意放走菜菜子等佢沖向沖繩🥶 咁到時日本收留定唔收留喇,或交唔交菜菜子出嚟?到時就牽涉日本嘅國運興衰啦!
到時可能有飛機失聯。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-23 12:31 PM 發表

最近兩年不論星期幾都有買旗籌款,而且我希望不論信主信神嘅人睇清楚教會係香港嘅角色所做過嘅事,唔好奉獻金錢給教會 了等同資敵(得罪都要講)而且教會富可敵國了,信乜都在心中佢哋口中嘅神唔係冇處不在處處都在咩?為乜要結社聚衆?
我無買好耐,信唔過班粉皮.

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-23 04:31 PM 發表
阿爺似乎已解決C法介嘅問題,自從馬道長離職後,近來嘅判罪都較正常合理。
Ching, 會否太樂觀了?人心仲未改變,仍然有有心人想攪事。

引用:
原帖由 LEE3509 於 2021-4-25 09:56 AM 發表

點封?大部份人屋企都冇廁所!又冇嘢食!唔俾出門口,同死根本冇分別⋯⋯
封死10個,唔封死1000,你封唔封?

我就話一定要封,因為我唔中意做聖母婊。

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-26 10:21 AM 發表

我陰謀論啲, 有黃官想整爆啲檢測機構, 玩終極攬炒
肥水不流別人田。
膠官反應出奇地快,仲快過阿婆跑步。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-26 04:56 PM 發表

佢年紀唔細,又出返嚟?難道小本冇其他人可以做呢個位?
佢上次走人, 係避禍居多。我唔記得發生咩事,但記得係老美係咁迫小笨做某啲嘢,小笨計落唔著數,但又唔可以唔回應,所以,三陪就話自己病咗。跟住搵人做替工,搵完替工,替工返工之時,事情都過咗應該回應嘅時刻。咁就避過一刧了....

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2021-4-26 06:50 PM 發表

最近01好多報導都帶風向,仲不斷係版面,好鬼。
.....一早講咗佢係鬼.....

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-4-28 12:04 PM 發表

公務員應該一開始就打疫苗
做好榜樣令市民更有信心去打
而唔係要首長開聲先肯打
香港人以家係唔見棺材,唔流眼淚.
一個字: 自甘作賤.

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-4-28 03:33 PM 發表

班人成日想括免呢樣個樣
真係仲以為以前咁重要
有需要咪乘乘地隔離返去囉
大陸咁辛苦先有咁好既抗疫成績
點可以比香港呢個缺口破壞
臭巷人覺得人哋唔俾著數自己, 係人哋唔啱。都唔諗清楚,以家係你哋要上嚟內地做生意搵食啊!!! 連自己坐邊個位都唔知....

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-4-30 11:44 PM 發表

病毒早爆上。
呆灣都幾淒涼,社會充斥假新聞、包裝純良文化,小確幸自豪膨脹心態,人民生活無改變。
對自家農場的牛羊豬,你會教佢地啲咩?😊😊

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2021-5-1 07:55 AM 發表

呆灣同印度一樣系度養蠱,順便可以用來做針對華人既病毒實驗,呆灣最好都系快d收番好過
以家收唔,不如等七月。😁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]