• 瀏覽: 1,030,324
  • 回覆: 114
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 Ming_仔仔 於 2021-4-26 09:47 AM 發表

通關之後核酸撿測係一門大生意,現在每日有近二十萬以上人流。珠海拱北橫琴撿測站開到梗有一間係左近,之前由75減價到50人仔一次,但澳門仍然要90蚊,維持左一個星期左右,珠海嗰邊話授成本變化影響要加返到60人仔,即是唔想澳門嗰間冇哂生意。但係亦即是利潤更定有一倍以上,所以香港二百幾係好好賺

【澳門日報消息】拱北邊檢站今日表示,3月22日至3月28日,拱北口岸共驗放出入境旅客210餘萬人次,日均客流 ...
聽講澳門人工水平同香港差唔多, 貴幾十蚊聽落唔算好離譜嘅.

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-4-26 07:28 PM 發表

中共早著先機下一注,待他日阿三分裂就是收割之時。
我覺得係人道+不能獨善其身嘅問題.
印度有咩事啲人偷渡去大陸/港澳都好麻煩, 送製氧機解決一下少少問題都係對自己同人道好.

引用:
原帖由 zamora 於 2021-4-26 09:35 PM 發表
每年對奧斯卡頒獎都冇咩感覺, 不過, 今年一個反華華人女導演嘅一套西片連奪最佳導演, 最佳影片, 最佳女主角3大獎, 聲名大噪......白皮今次又示範俾啲反華人仕睇, 在西方世界都可以甜夢成真, 繼續利誘一班反骨賤人繼續去造反, 抺黑污衊自己祖國都會有成就的.......真係超超賤......
妖視好似話佢嘅帖文提過自己少年時嘅中國好多大話, 如果只係嚟句嘅話我諗未必可以斷定佢係反華嘅.

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-27 11:56 PM 發表

磗家只是收錢做事嘅畜奴,無奈港畜奴是不夠忠人的。.。。
一旦真係要佢面對死亡,牠們便會縮退。。。
就如猿獸般上次扮打復必中至今該打第二針了,佢提都唔提唄!
還記得老美總統及眾高官亦早巳打了第一針,第二針呢?

人是現實的,明知打復必中倒地的機會非常高,啲高官專家點會真打呢?
美總都可以扮打,更何況香港啲狗奴才呢!?
🤣🤣🤣
袁叫獸去咗某間接種中心自己攞針嚟打, 同埋死抝話佢唔係皮下注射係皮內注射.

問題係乜間廠有講過你枝針係啱咁打法嘅咩? 袁叫獸三頭肌生喺手腕到? :0)

公司唯一一個日本人已經打咗兩針, 話要嚟保護人.
反觀啲公司啲香港人接種率有幾高應該唔樂觀, 唔計30以下未打都好我估無一半.

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-30 06:12 PM 發表
哇,腥港人的臭格表露無違,做咩講真心話呀?得唔得嫁

腥港市民普遍心態:「齊心抗疫好麻煩,防疫措施多舊魚,香港市民不作為,反正可以賴政府,疫情失控唔負責,只想番工賺錢錢,總之抗疫就話9之你地啦

腥港人喎

.................................................................

【疫 ...
有無ching試過用普通QRcode scanner scan個QRcode?

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-30 06:29 PM 發表
只是明獨全部變成暗獨,不斷試底線,挑戰國安,港獨分子死心不惜,香港都係算罷啦

....................................................

公社科樣本書「翻兜」攬炒歪理
2021-04-30    文匯報

(香港文匯報記者 姬文風)取代高中通識科的公民與社會發展科將在今年新學年的中四推行,教育局規定相關教科書必須送 ...
同期你估下毒果報乜?

毒果報一本*非認可教科書*教小朋友麥當當同迪迪尼係鬼佬帶嚟抹殺中國文化嘅工具.

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-30 07:17 PM 發表

覺得煩咪唔好結婚,分手囉😡

而家抗疫喎,全香港人命仔都重要架,怕煩咪淨係註冊啦,派餅比人食,話比親朋知結左婚咪得囉,做乜要政府遷就?
中乜位數,怕煩?分手啦,唔好結啦!
咁可唔可以要算術平均值或者sd架? 😭

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-30 07:53 PM 發表
今早喺老兵萊昂睇到,搵咗一輪唔見其他媒體報道,所以唔敢出:

驚天巨雷!法國千名軍官集體上書馬克龍,要求對“伊斯蘭主義者”採取行動,否則“軍事政變。為了避免法蘭西“內戰”。百年未有之大變局。反恐,法國可取經中國。中國可就"新疆"拉攏法國”

https://youtu.be/_G4zd-0dOog

法國正在向右轉,馬克龍如何應對?
設計對白...? "我要殺教師自由!"

引用:
原帖由 boco2002 於 2021-4-30 08:49 PM 發表

當年東莞,遲啲搬落嚟香港。🤫
我比較怕就算有工返唔使賣身都會被老強...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]