• 瀏覽: 1,030,625
  • 回覆: 27
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 kittykatkat 於 2021-4-18 09:23 AM 發表

唉!!
何謂資本?不又是人,要生存吧,除非他們有自己的玻璃球。
我是不明白他們連最基本的人性也沒有。
他們的私心已經大到不能再大,為自己的利益,什麽都可以不理。

引用:
原帖由 LEE3509 於 2021-4-18 12:58 PM 發表

問題係我收到假貨,同佢理論,就發生了
我亦淘過不少次貨/爛貨,但每次商家都很樂意回收並補、回好貨。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-19 10:01 AM 發表

今日叫劏房,即係以前板間房,殖民地年代的板間房從來冇人攞嚟作話題,回歸後無釐頭變成社會問題? 根本係班賤傳媒丶口水 L 惡意炒作,無事生非。
回歸前有籠屋,之前有次火燒籠屋,之後有拍了套叫籠民的電影,但竟然被評爲三級片。這是回歸前的言論自由。

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-19 05:46 PM 發表

disclaimer: 無睇過

我懷疑上到三級係因為死人嘅血腥程度太勁, 就算係某套講耶穌嘅都因為去到虐打耶穌同釘十字架太血腥殘忍所以三級咗, 至少耶穌嗰套我唔相信係同政治有關
最血腥暴力的遍是廖啟昏將老鼠骨擺出末。

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-4-19 06:56 PM 發表

咁有粗口手勢係藝術品喎!
這就是回歸前後的分別。
大家仍敢說現在沒言論自由嗎?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-20 07:05 PM 發表

許樹昌指,現時數據顯示能有效應對南非變種病毒,分別有美國藥廠強生及美國生物科技公司Novavax疫苗,兩者的抗體水平分別有52%及48.64%。

條友仲吹 Johnson & Johnson 疫苗托咩, 尾國都已經叫停依隻疫苗。

他只是看報告,報告無話莊生有問題嘛。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-23 11:11 PM 發表
老美將澳門列為旅遊警示第四級請勿前往,等同朝鮮,香港是第三級!看來,老美話你唔俾賭牌俾老美公司,老美就唔俾人去澳門。
澳門從索都不依賴老尾的旅客,這只是叫菴的人不要去澳門開睹場吧

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-4-24 05:59 PM 發表

天竺的友好國家,
英美日三國,
有幫忙嗎?

肯定無。
口頭上的幫忙一定有。不過真正的幫助有沒有,要問阿三了。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-25 09:59 PM 發表
請問知唔知邊度有疫苗死亡率報道??
美國cdc見到呢個https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html
科興有冇呢d資料?
(有yc挑機話科興vs bnt死亡率係15 比8....唔知佢點計)😤😤
不要和盲目的人爭論,這會拖低你的程度。有些人你拿數據說事,他會說數據有問題。

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-4-25 10:16 PM 發表

很大可能性係香港近期去世的人中 15人生前接種過科興疫苗 8人接種過復必泰
我肯定這23個死者都有吃過飯,所以吃飯比打任何疫苖更危險。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-29 01:19 AM 發表

可憐唔難聽!我最怕國內同胞話香港人可恨!
可憐的人喃可恨之處,身為中國香港人的,一定知道自稱香港人的人的行爲多麽可恨。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-5-1 11:32 AM 發表

呢個一出被網友鬧到拆天,十號睇下會點
咁啱等到呆灣開始暪不了才話通關?我不相信中國的官會如此無能,個人估計是爲解放台灣給呆民作心理準備。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-1 12:52 PM 發表

香港的官員,比人嘈兩句就跪倒,點可能學到阿爺的抗疫方法呢!
最重要係香港有太多想香港死的人,佢地不管政府推乜就反乜,完全唔理性。
簡單如全民檢測都做唔到,想清零? 想下好啦!
香港官員的跪並非因為市民嘈,而係資本的命令,別以為官員要聽民意(這走西方洗我們腦的技巧)。資本就是要市民不滿政府,這樣才有機換自己人做特首,牠們才可以賺盡市民的血汗錢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]