• 瀏覽: 1,030,670
  • 回覆: 114
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-28 01:07 PM 發表
菅義偉4月中旬訪美,美日聯合聲明很大程度針對中國,聲明重申日美安保條約第5條適用於釣魚島,強調台灣海峽和平穩定的重要性。這是52年來台灣問題首次出現在美日聯合聲明中,上次提及是在1969年,美日兩國尚未與中國建交時。

剛剛泰晤士報報道,日本駐澳洲大使山上信吾透露,日本準備加入以美國為首的⎾5眼聯盟⏌。

專家認為,日本正在改變在中美之間尋求平衡的做法。中國社科院日本研究所所長楊伯江認為, ...
最怕日笨唔出聲,比人打時扮無辜。
講到明,大家好做🤣🤣🤣

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-28 11:56 AM 發表
後沙: 王毅主持南亞外長應對疫情會議,曾邀請過印度

講阿三由年初到現今嘅狀況,相當精彩,好值得睇 !  
以下,節錄開頭同結尾兩段:

"印度疫情惡化的勢頭,可以說是人見人怕,鬼見鬼愁,只有印度當局還在忙地方選舉,天大地大選舉最大。西孟加拉邦今天是投票日,警察甚至將一些不願出門的老人抬到了投票點,不投票別想回家。
.....
......
.......
不少朋友反感聽到“幫助 ...
呢條片只係冰山一角
(小量不雅用語,敬請留意!)!
https://m.youtube.com/watch?v=26-wz3gHiz4

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-28 08:12 PM 發表

早前一點環保人士指責大陸經濟發展造成環境破壞,講到好像日本,美國這些國家發展經濟時候就沒做過壞事甘,叼,唔系多得中國做了世界工廠,美國還能住人??

又系一個點西人扮魚蝦蟹,懶高尚,雙重標準的例子
Great Smog of London 
大家重溫一下

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... history/meo2g96.amp

引用:
原帖由 muihin 於 2021-4-29 03:00 PM 發表

之前在微博睇過一個故事...是真事.. 詳細唔記得, 是話當年一場美中對決, 中國已沖到美軍前方包圍著, 突然聽到對方傳來" 不要打, 中國人來... " 1個會說普通話的中國人走出來, 士兵們即猶豫一會, 就被美軍攻擊突圍, 殺了前面的中國兵, 突破決口逃出了.... 果條友其實是美軍, 之後被連番加封

希望中國兵團以後在戰場上遇到會說普通話的中國人在敵方, 千萬不要再留情... 會說 ...
漢奸😡第一個要收佢皮💪

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-4-29 03:23 PM 發表

馬交冇咁傻,為碌廢木放棄一座森林?
千萬唔好通關,臭港太多漢奸!

免得變咗防疫缺囗!個臭港算得乜,就算臭港大爆發,派醫護人員來救人就可以,保住祖國打敗尾狗。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-29 03:47 PM 發表

呢個歷史教訓 大橋兄 喺上星期都有提過

呢條扑街😡

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-30 01:26 PM 發表

日本那種是精神上的偏執。並不完全等同認真,就像有人走潔癖,衣服上有一點污漬,就洗洗洗,不停的洗,有人見了,就話:你睇,他們做事多認真,不洗乾淨不停手
亦都可以係扮工。

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-4-30 02:16 PM 發表

莫非日笨的避彈衣只做到機關槍大炮打唔入,無話手槍打唔入
咁佢又冇話打手槍打唔入。
導彈防禦系統都係防導彈。

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-30 03:00 PM 發表

咁阿三變種可能會引致老美大爆發。
會唔會係大師話的,其中一個水,禍水!

引用:
原帖由 yokomo 於 2021-5-1 08:10 AM 發表

我雖然對有家人係國內o既人士好同情,但都希望香港唔好咁快通關,中國一定要守住呢個同冇掩雞籠一樣o既缺口。
本身都有親人在國內,亦好希望可以通關,不過防疫係極為重要,唔可以鬆懈。
守得住就可以贏,大家努力💪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]