• 瀏覽: 1,030,613
  • 回覆: 20
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-22 04:45 PM 發表

十年前昂山素姬上台,尾國為民主女神贈興,豪掟 120萬尾完幫緬甸社會改革喎。
緬甸人口五千幾萬,平均每人分得尾完兩個仙。
如果你施捨畀乞兒,一毫子你畀唔畀得出手?

反正啲錢都係印出嚟嘅
使鬼咁孤寒咩

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-22 08:11 PM 發表
K一米最新解讀,值得睇睇:
https://youtu.be/aTahjuYQfQQ
最有興趣的是
美國每艘軍艦上最少要有一名華裔士兵作用係乜嘢 係由幾時規定嘅 耐人尋味
我國的軍艦上可並沒要求要有一名美國白皮士兵

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-23 10:35 AM 發表

朝鮮戰爭長津湖戰役中,尾軍7團1營B連被志願軍包圍,眼看將被志願軍殲滅或者成隊人舉手投降,突然尾軍陣地中一個黃面黑髮軍人企起身大叫 「別開火,我是中國人」,志願軍一時搞唔清佢係咩身份,錯愕之間,依個黃面佬向志願軍掟出幾隻手榴彈,並開槍向志願軍掃射,十幾個志願軍被射殺,佢身後尾軍即刻向志願軍沖殺,沖出一個缺口突破包圍。
依條黃面佬叫做呂超然,係尾國 ABC,海軍陸戰隊所屬的預備役軍官學校畢業後 ...
原來用嚟擾亂軍心
吃過虧要學乖
下次見到這些偽鬼子要第一時間射殺
否則後患無窮

引用:
原帖由 日出東海 於 2021-4-23 01:02 PM 發表
講到信主得永生,本人有一親身經歷 :若干年前,本人有一同事,堅信主,堅持戒條,平日,同事與我合作愉快,但一講到信主問題,佢寸步不讓,堅信信主得永生,得平安享樂!佢係一個好人,一個好同事,一個好媽媽,一個好妻子,佢希望 : 在此處工作,有收入,可以讓女兒入讀大學,可以照顧年長丈夫!這些卑微/簡單的希望!最後因為患上骨癌而幻滅了,亦因為同事不甘心就此死去,神沒有申出援手!同事如何不甘心 ,最後極度痛楚 ...
他們會告訴你:這是神給你的考驗,只要你閉上眼睛祈禱,神明天就會降臨。

引用:
原帖由 P6602611 於 2021-4-23 05:50 PM 發表

我係拉同事啊媽衫尾打
咁都得😲

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-23 10:27 PM 發表

比我好啦,我個女3歲時帶她去公園玩,有個婆婆話你個孫好得意哦這時我才30歲
有次我帶5歲的姪女去公園玩耍
有個阿婆問我係唔係佢阿嫲
我答佢話係太嫲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]