• 瀏覽: 730,021
  • 回覆: 28
  • 追帖: 303
引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-3-28 05:16 PM 發表

佔領了軍營,那就可以放手打啦。
上年腥港D曱甴未响軍營前面搞搞震,又照又航拍咁,可能$收吾夠,緬甸曱甴入得軍營,當內戰,所以得一途,殺……!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-3-28 05:32 PM 發表

蘇伊士運河斷航,嬰蟈佬可能要人食人
再揾多只船塞多塞就精彩了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-28 01:44 PM 發表

英國 Bristol 的暴動係大暴亂,唔係小騒亂!放火(大火),攻擊警署,乞衣人到處打人……比漁村更嚴重,不信,自己去油管看看!
不過大台新聞部賤人依然固我,整段新聞輕輕帶過,少量警民衝突場長,不就是驚張揚米飯班主的醜態因而分不到狗糧!
全世界新聞界以大台為恥!
叫大台情可以堪姐,點報? 一方面報緬甸曱甴係爭取民主? 一方面陰角既曱甴係暴動?係米人格分裂? 大台新聞部快發顛了……

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-2 09:35 AM 發表

昨天出文說了,天朝的型格回來了,南海諸國也各自歸位。講這些,沒有中國歷史基礎的 YC 不會明白。昨天王毅在福建南平同馬來西亞外長希沙姆丁舉行會談。有趣的是,希沙姆丁兩次用中文來表達他跟中國之間的深厚友情,在開場白的時候他說道“我們都是一家人”。而在結束髮言時,希沙姆丁再次用中文對王毅說道,“你永遠是我的大哥”。聽到嗎?大哥的意思,心領神會吧!
心目中的大馬一向對阿爺都沒兩句的,所以才有踢走有兩句的星加坡,errr…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-2 10:01 AM 發表

老尾確診 3000 萬人,打疫苗九千多萬人,疫苗十抗體共佔人口 38%,昨天二週平均確診人數多一萬人,上升中!CDC 認為是重啟經濟和變異病毒,因為現在的疫苗根本處理不了變異,新疫苗必須又等一年!

個人的睇法中了!
漁村,估計會有一半人,即三百八十萬人打疫苗,其中二百萬會打伏必泰,即係話這二百萬人打左等於無打;咁就剩下一百八十萬人打科興。即係祗有 24% 人有免疫,這遠遠不夠群體免疫。

我這樣 ...
大台新聞有報腥港打疫苗既數據,打科興的比伏必多一倍,大台只講了數據沒再細説,但事實巳由數據表達了,騙不了人的。小的反而覺得二百了YC會選擇吾打。不過結果係一樣,腥港會一波接一波……看看小本南萢菜最近咩情況就知了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-2 12:42 PM 發表

早兩日大台新聞報導:老美出聲叫中國幫手處理緬甸問題...
我心諗:你老美咁把炮自己出手搞掂佢啦,關大陸咩事?我地不嬲唔干涉人地國家嘅內政
老尾尋日角會山莊俾車撞,當然同恐襲擊無直接關係,因為死無對証了。老尾其實有幾亂?

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-3 08:46 AM 發表

遲下仲有英國包機羣組....

話時話,禽日出街,見到附近嘅香港仔魚蛋冇裝安心出行,有間大家樂有掛牌但其實唔work(個安心出行app 掃咗個牌都冇反應,裝假狗?),呢啲有冇得投訴?

愚港人抗疫唔齊心,真係冇嘢好講!
靠群眾不如靠自己,個人方面,不要四處去,避免聚會,拖得一日得一日,自求多福吧!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-4 09:07 AM 發表

英國平靜不了數天又來了,畫面是否很熟悉呢!?
影片
影片
出得來行,遲早要還,整人者最終俾自己人整死,係古惑仔既仆街理論,只有行王道,施仁政,才可恆久,而絕不是霸道。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-5 10:38 AM 發表

作戰情況下航母唔係得自己一隻艦進入戰區,係一個戰鬥群,有超過十艘包括驅逐艦,巡洋艦在內的護衛艦,再加上補給艦同埋兩棲登陸艦,仲有水下的潛艇,航母主要作用係一艘海上移動機場,防禦就靠其他艦隻。
依家老尾航母擺明係做騷,為免引起中國誤判,所以一隻航母孤零零走嚟遊船河,顯示自己冇防衛又冇攻擊力, 咁做有乜好處? 做畀班奴才睇,睇下,我哋當中國冇到,唔使怕佢哋㗎。其實老尾咁做唔係騷肌肉,係反映咗老大 ...
這好像是一個過氣大佬俾人家大左一野,不甘心又不自量力的出展示僅有的餘力反撲吧!看今次老尾肯定給阿爺大親,吾做番D野就無地自容啊!可是,現在做的,就已經是晒冷,現在到底誰怕誰?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-6 12:01 AM 發表

當時白皮仲笑單憑落後嘅中國係做唔到嘅
真係多得佢哋嘅"鼓勵"!

如果當日真係共同開發嘅話
咁中國無整個系統控制權嘅話
解放軍根本唔可能安心使用
如果白皮一反面更加即時玩完
就像一班富家子要取笑窮學生的劇情,莫欺少年窮,今天被取笑的正是那班破落的二世祖白皮諸國啊!

回覆 引用 TOP

大台新聞報導話,呆灣入既疫苗全部都係阿C利康……,笑左。邊有咁大隻甲乸隨街走?你呆灣係民主大角,必須入到好野的。

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-4-10 08:33 AM 發表

小本已經call咗佢,傾好價錢,所以唔出嚟了
果D叫環保L,冇事才會出來搞事,有事才吾會出來。
順便一提,昨天我見地鐵口既犯民L又有街站,又係籌款,佢D忍樣個個國安法等坐花廳,把吾準保釋被説成區禁,把自己勾結異邦説成民主鬥士,仲係响庶籌款掠水,吾識醒既黃L犯民腥港愚,只有一途,去陰國吧,和你地既親王一起吧!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-10 09:46 AM 發表

你放心嚟班趴街籌款一定無事,因民政局已批准去地籌款賣獎券,,我真係搞唔清這樣也可以批嗎
米就係囉,打着犯法既藉口去籌款,捐既人是否等同幫兇同犯?不過也沒法子,一日未定罪,一日都冇罪,政府內都係黃L多!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-19 08:44 PM 發表

臭港正加緊進行跟外國商談氣泡旅遊,考慮放寬酒吧丶健身中心。。。。
我希望把愚港劃分幾區,D咁L喜歡咩L汽泡既,喜歡集會既就去黃區,想越區既就隔離28日!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]