• 瀏覽: 1,030,574
  • 回覆: 25
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-30 10:46 PM 發表

你唔無同佢地計!香港人,即使愛國的,也不知共産黨做野手法!唔了解的,話共産黨霸道,要贏盡;了解的就知共産黨原則性極強!未過底線前,改國旗、改國號都得;過左底線就打到你仆街!宜樣野,先母好早就教過我,先母話:唔無同共産黨鬪!
與天鬥,其樂無窮
與地鬥,其樂無窮
與人鬥,其樂無窮

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-3-31 11:33 AM 發表

金仔早就拍枱插柒普,話自己枱面有個制,撳下就可以向老尾射核彈,柒普話我枱面都有個制,我哋啲核彈大碌過你哋。
就算侵侵敢㩒掣我相信班軍佬都唔敢射
首先會以為佢short左

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-31 10:27 PM 發表

在下覺亦得其實幾件事都比較有趣。。。
衛星爆炸件事是比較詭的是美國爆嗰個喺棄置衛星,而且喺先爆隨後到中國,而呢件事喺由俄羅斯首先報導。。。
隨後就是2+2會議。。。有趣。。

中伊簽署合作協議,美航母由波斯灣出被日台運輸船阻了,到底是船長問題,還是猶太資本A君想打,B君認為不化算不可冒進阻了呢?
美伊一旦出現戰爭,而又輸埋唔知會點?
🤭
我覺得係為熱戰預演
太空打衛星
阻塞主要航道令航母不能進出

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-2 09:35 AM 發表
昨天出文說了,天朝的型格回來了,南海諸國也各自歸位。講這些,沒有中國歷史基礎的 YC 不會明白。昨天王毅在福建南平同馬來西亞外長希沙姆丁舉行會談。有趣的是,希沙姆丁兩次用中文來表達他跟中國之間的深厚友情,在開場白的時候他說道“我們都是一家人”。而在結束髮言時,希沙姆丁再次用中文對王毅說道,“你永遠是我的大哥”。聽到嗎?大哥的意思,心領神會吧!
推背圖44象

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-2 11:11 AM 發表

鬼畜記者鮮廉寡恥,佢哋唔怕瘀,當日柒普即場趕 CNN記者走,記者只會大肆炒作柒普橫蠻對待記者,覺得出醜者係柒普唔係記者。華春瑩無論點將 BBC 記者打臉, BBC 都冇所謂,橫掂佢哋唔會報導自己出醜,其他西方傳媒蛇鼠一窩,亦唔會報導。
大台,港台隻字不提

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-2 11:57 AM 發表

佢去都冇用,荷里活根本唔會畀一個黃面孔擔當電影主角,張國榮就算點俊俏都只係東方面孔,唔啱尾國佬口味。成龍丶洪金寶丶李連杰丶周潤發都去過荷里活發展。叻哂都係做個大配角,臥虎藏龍所以搵周潤發做主角,因為導演係台灣佬。當年李小龍寫咗一個劇本「無聲簫」,荷里活製片家睇過覺得唔錯,買起個版權,電影開拍時卻搵個白鬼做主角,李小龍一怒之下走返香港發展。
美國黑人,拉丁裔都有機會上位做主角
比黃種人更高上

引用:
原帖由 一手濃 於 2021-4-2 05:40 PM 發表

如果,只係如果,中俄一齊發力,然後加上伊斯蘭系+非洲好兄弟+唔站邊嘅例如東盟,油國,東歐等等,唔知夠唔夠頂白皮嘅“制裁“呢??
淨係中俄伊已經夠頂
再加埋東盟可以玩反制裁添
不過會唔會咁齊心
大國搏奕,爾愚我詐

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-4-5 12:43 PM 發表

當年棒子男女都衣不蔽體
平民婦女係條街度會着露乳裝
日治時期,d日軍見到班棒子咁不知羞恥,下令禁止露乳裝,見到有人着就罰款或者掌摑
幾時會興番

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-5 08:40 PM 發表

咁老尾無釐頭轟炸中國沿海城市為乜? 無緣無故惹中國仇恨,自己又冇得益,老尾屎忽痕乎?
中國要報復唔一定要用海空軍,可以用導彈將韓國日笨尾軍基地洗地,尾國先撩者賤,冇得好嘈,一係跟中國全面開戰。
係時候到阿爺拿錯地圖

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-8 02:23 PM 發表

須然老尾真係要轟到佢灰飛煙滅條氣先會順返啲,但理智上應該係等佢自殘自奄全國人民食不飽著不暖等佢哋嘗吓動盪離散之苦!
如果阿爺用人仔買到足夠能源同糧食
佢重要咁多美債做什麼?
如果全世界少左三分一人用美元
美國印咁多陰司紙誰敢要?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-11 11:34 AM 發表

尾國唔存在政府被推翻的可能,發生大暴亂就出動軍警鎮壓,就算依屆政府點大失民心,最多下一屆選舉選第二個政黨候選人,好似柒普咁輸咗選舉冇得玩。萬一真係推翻擺櫈政府,跟住點樣? 冇可能話將體制轉做共產主義,邊個有權扑鎚? 絕大部份尾國人真心認為多黨制選舉係世上最完美制度,無論點變,始終又係行返選舉條舊路。
黑豹黨好似係支持推翻老美政府的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]