• 瀏覽: 1,030,787
  • 回覆: 145
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-27 10:29 AM 發表
大家可能冇意識到,今日印度的失控疫情導致醫療系統崩潰,但疫情遠未到巔峰,依種災難性場面正正係舊年 1-2月時西方國家特別係尾國,預期會出現喺中國的場面,而且當時連疫苗依個唯一希望都未有。
即係當時亞爺已經意識到乜事?講真初時我都覺得有需要咁做嗎?咁厲害?但我明日高度傳染病最有效的防疫行為就是保持社交距離, 亞三傻唔奇,歐美班白種嘅行為真係反智!

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-27 07:33 AM 發表
睇到黃友相告,旅遊氣泡重啟,星加坡5天團而家最低消費一萬二千,但你唔好理,首航班機已經full哂,佢係度呻緊,如果日本重開,唔知要幾多錢,我話,星加坡都要萬幾,日本收你一個double唔過太啦,佢嘆曰:⎾咁都要俾嘅啦!⏌愚港人嘅財力果然雄厚,學馬兄話齋,⎾有㡳氣⏌也!
為咗工作或家庭在那裡就冇辦法,旅遊?咪攪!更係要咁貴啦!咁高風險份保險唔知要幾錢?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-27 07:51 PM 發表

1988年南海永暑礁駐軍

2015年造島後民航機降落永暑礁

1995年南海美濟礁駐軍

88年駐軍都唔知點打發時間!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-28 10:59 PM 發表

宜家先啱啱開始.....😱😱
咁燒法邊有咁多柴!到冇柴時點攪?而家都未有官員處理呢個問題!四處火光空氣差成咁健康嘅都難頂,有呼吸道病嘅想唔死都難!重燒乜鬼睇到都恐怖手腳頭都露哂出嚟,啲柴只係兩邊架起邊可能將屍體燒成灰!燒唔哂又係掉落恆河,下遊就慘咯!應該搵個山谷全部集中用汽油燒過殺菌再掩埋!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-28 10:31 PM 發表

內地同胞對香港居民其實無乜野,而且更多的是慰問和祝福。。。
內地同胞其實對政治是極冷感的,但卻有很高的政治智慧。。。
香港出現如此多政治問題,內地朋友大多數只會怪罪歐美布局加害香港,更多說出白皮民眾不懂什麼才是真民主!
而外國那種的選舉制度,更不會培養出愛民如子的政府及真正珍惜國家的政府班底。。。
再難聽地說內地同胞覺得我們很〈可憐〉多於一切。。。
可憐唔難聽!我最怕國內同胞話香港人可恨!

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-4-29 08:49 AM 發表

可憐的人喃可恨之處,身為中國香港人的,一定知道自稱香港人的人的行爲多麽可恨。
你講得啱,那班人渣!

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-4-30 08:55 AM 發表

800度要燒24小時. 咁佢地燒條毛
可能燒咗啲毛就算😱
一直都有窮人唔夠錢賣咁多柴求其燒過就掉入恆河冇錢就直接掉落河算!

引用:
原帖由 nldw 於 2021-4-30 12:11 AM 發表

唔係黑心或者無情,用木柴燒只像bbq,就算係細火慢烤,理論上溫度不足以把骨頭燒成灰燼
應該係把一條烤過的屍體掉入恆河,跟住好多人仲飲恆河水🤮🤮
我哋bbq 係喺火焰上烤肉,火焰上溫度最高,但見亞三係將柴傾斜對放成三角形放在屍體傍燒,嗰啲柴可以燒成灰?真係烤過就算😱

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2021-4-30 12:38 AM 發表

網絡上有好多視頻可以睇到
印度國內環境汚染已經去到唔住得人既地步
將佢拆散支解交比先進國家接管
對於印度國民會係好事
嘩!!!呢隻鑊咁大邊個咁抵得唸?

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-4-30 08:41 PM 發表

其實而家班阿叉係咪同時爆發緊幾種疫症
有D病徵係口鼻吐血,徵狀好似同腺鼠疫冇咩分別
印度好多個邦都當老鼠係神咁拜,起埋老鼠廟餵養幾萬隻老鼠
隻所謂三重突變病毒其實係咪同其它疫症病毒合體而產生??
真係要問佢哋嘅神先答到你!老鼠都供奉!!!活該!!!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-5-1 10:49 AM 發表

人鼠和諧共處。

世上冇咗呢啲人有乜損失?!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]