• 瀏覽: 1,030,612
  • 回覆: 7
  • 追帖: 217
+972
馬兄去到邊丶我支持到邊。

引用:
原帖由 kane1101 於 2021-3-25 06:17 AM 發表

䄛,衫,褲,鞋,襪,行山背囊全中國品牌,係差條底底未係
上星期淘咗個背囊, 34人仔, 真心唔錯, 前年有師兄介紹361度波鞋, 自己著過OK又介紹比朋友, 朋友都話第時通關再上去買.

引用:
原帖由 kane1101 於 2021-3-25 09:28 AM 發表

我都係361度跑鞋,仲好著過美津龍12201275
背囊用收購品牌凱樂石12201276
師兄你兩件都好靚, 我又想買, 支持祖國.

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-25 09:29 AM 發表

買衫/鞋我一定要試左先買,因此反對網購
買衫同鞋會難買的, 只係宜家上唔到去, 無法.

引用:
原帖由 asd890 於 2021-3-25 12:37 PM 發表
中國市場本來就佔h&m銷售額好少好少,佢地主打歐美市場,倒不如話佢地趁依個機會賺一波白皮嘅好感,至於nike,addidas依d大品牌,睇下前年nba單嘢班跪族籃孩嘅反應就知道唔好對自發抵制抱有太大期望,有d人唔著真係會死ga,睇下淘寶剩係夠膽下架h&m就知啦,而且關乎唔少人嘅飯碗,人地就係睇穿依點先有恃無恐,只能睇阿爺點出招了。
有時都要讚韓仔, 舊年同日仔有貿易問題, 韓仔即時抵制日貨. 人地好團結, 唔買就唔買.

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-7 09:43 PM 發表

我反而對內地嘅評論有保留,首先殯葬城係2012年的推出的政策,而當年從未提及大灣區政策,前面的項目又如何迴避大灣區發展?

此外,2012年前,當時政府因為有大量市民嘅舉報(其實就係政黨嘅舉報),而勒令管制私營骨灰龕場,令部分市民的已故親友,未能得到安置,當時軒然大波,媒體丶市民又話政府不近人情,扼殺死者權利,眾說云云,所以政府時至今日才有動力推動送葬配套,難道市民已經忘記當初嗎?😗

...
咁做綠色殯儀就最好,撒海。見海如拜山,好方便。🤣
俐申:有家人骨灰撒海。

引用:
原帖由 Koala_Koala 於 2021-4-16 06:22 AM 發表

想分享出去,點知BBC已刪左video了
https://tw.news.yahoo.com/丹麥宣布停打 ... 重摔在地-122523677.html

我睇香港的報紙網都搵唔到,但台灣yahoo竟然有。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-26 05:04 PM 發表

成篇報導又係帶風向,想人怪責政府,苦主嘅反應我覺得誇張得滯囉,咁小事就話想自殺,佢應該要睇下精神科,關注自己嘅精神狀況。
最近01好多報導都帶風向,仲不斷係版面,好鬼。