• 瀏覽: 1,030,589
  • 回覆: 145
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 kilohk 於 2021-4-16 03:24 PM 發表

香港應該都係安全的
對老尾嚟講全中國最易下手嘅地方係香港!上面有版友嘅提示唔係開玩笑的,別掉以輕心!

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-4-17 11:48 AM 發表

鬼佬形像

呢個番鬼乞兒係佐敦見過,根本就係乞丐!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-17 12:00 PM 發表

哈哈,美日會談笑話一籮籮
12265367 12265368
真係唸唔通!點解?????日笨會廁所點燈?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-19 07:07 PM 發表
房屋!
1953 年聖誕,一場石硤尾大火燒出五萬八千名災民出來,當年的英殖政府真覺得不處理不成了,於是在聯合國恊助之下,在原址起建第一批公共房屋 - H 型徙置區,首批八幢,1954 年人伙。為甚麽這麽快就建成,本樓很多師兄姐也知甚麽是徒置區 H 型公屋,如果不知,可以到石硤尾美荷樓去望望美化版,真實的,當然極其惡劣!
不錯,用今天標凖,的確是極其惡劣!但如果用 60 年代標凖,這卻是天堂!因為相 ...
黃到爛啦!必須要徹底換血!

引用:
原帖由 muihin 於 2021-4-19 09:29 PM 發表

似乎是敗血病多D, 換血是無咩用, 而且是無血來換..... 只有對症下藥.... 落重抗生素
收拾咗呆灣而白皮龜縮掉頭走的話呢班瘀血一定走夾唔抖,到時有機會二次回歸!

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-4-19 09:19 PM 發表

新舊債,一鑊同牠埋單。
咦?返鄉下置業班鄉下仔咪有機會報國🤭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-4-19 08:14 PM 發表

已經唔指望香港,只係指望廣東省政府能夠大規模把疫苗接種做得快。
不過真係對香港好失望好失望。
因為你還有寄望所以咁失望!我冇,我由佔中開始已經感到整個政府爛透了,亞爺冇將終審權收回冇將終審法庭遷入國內,係將香港置於險境,當然當時為香港盡早安穩落嚟亦為有咁處理,前朝餘孽自回歸後不斷自殘自奄放軟手腳,今次班奄人就以消極抗疫嚟對抗國安法!成個政府目前似乎只有林鄭抗疫!成班奄人根本就唔想開關,開唔開關真係關佢哋雙重國籍嘅奄人隱事!!!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-20 06:37 PM 發表

小日笨喜歡賭國運,以前賭幾鋪勁嘢都贏咗 -甲午戰爭丶日俄戰爭,由一個落後海島農業國變身做世界列強之一。二戰的失敗,佢哋只認爲自己輸畀尾國的原子彈,非戰之罪,對於中國,佢哋從來唔認為自己輸咗畀中國。
今次眼見尾國下決心要跟中國反枱,佢哋認為係千載難逢機會,以尾國之力徹底打殘中國,尾國只求擊敗威脅自己霸權的中國,將中國大卸八塊而唔會對中國領土有野心,咁日笨就可以執死雞,蛙島就係日笨囊中之物,所以 ...
有道理👍👍👍又係偷雞執死雞,日本本土遲早完,日笨搵立足之地的心,可以以任何方式換取,人命小事而已!

引用:
原帖由 kane1101 於 2021-4-20 10:01 PM 發表

唔知我係咪有問題,我有點期待,內心驚濤駭浪
你冇問題,我熱切期待焦急盼望!我怕我睇唔到尾日白種國破家亡,我睇唔到真係唔眼閉!

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-21 09:57 AM 發表

講完就有4宗源頭不明, 點解唔清零死都要氣泡, 大陸嘅通關緊要過去新架坡好多, 新架坡無論地方大細(旅遊選擇)同人民關係(港人親戚肯定大陸多過新架坡)都唔及得上大陸, 泡條撚?
去新十坡做乜??泡個屁咩!為工作就冇辦法新十坡冇野好玩冇野好食,去灣仔舊街道咪一樣囉!去過一次請我都唔會再去。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-21 08:47 AM 發表
BCI 為甚麽要下架詆毀新疆告示,這位師兄的貼文也話幫到大家理解!

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=534403475&ptid=29838067&page=1&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
今次棉花事件我覺得都有得著,新彊人應該醒覺了吧!當年是那隻黑手利用他們破壞社會安寧制做血腥暴動挑起民族仇恨。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-21 10:50 AM 發表

我諗新彊人不嬲都知老美攪屎棍,佢地自己知自己事,只是香港市民受妓者媒體影響,才以為新彊人係愚蠢/憤慨的一群。
而新彊人就近日香港黑暴問題,應該會以相同心態看待香港人,反之亦然。

不過唯一唔同的,新彊人以前飽受恐襲的折磨,現在把握機會,民生、經濟得以高速發展;而香港人以往安居樂業,飽受祝福,現在卻自討苦吃

我今日反而想代新疆人問大部分愚港人:仲未睡醒呀? ...
小數民族大都有盲目團結嘅習慣,佢哋心知肚明又如何?幫親不講理熱脾隙又俾咗幻想佢哋!今次香港嘅漢奸逃犯走路之多,應該係最好的教育,睇清楚呢班經濟漢奸!

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-4-21 11:24 PM 發表

等我學下蚤哥既口吻先😂,你個死貧民,挖到通地坑,叫地主點行姐,地主搞到帝角墳埸無撻好肉,百廢待興,你個死貧民一個吾該去幫手重建,由零變一對機建狂人跟本是甩條腳毛既小事,咁就變左人地既鬆D囉。地主家陣係想集中精神應對你個死貧民,你理都吾理下人地,叫地主情何以堪姐!俾個面,擰番轉頭關注一下小本先啦,地主俾左好多好處佢,小本才有今日咁勇架!吾該!
小笨:今次仆街嘞!貧民擺出咁嘅款,大佬實焗我上!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-22 12:02 AM 發表
日前烏克蘭政府軍在東烏被襲死了四名軍人事件,揪起了另一個話題,就牽連到中台事件。。。
為什麼?
就是烏軍面對俄國15萬大軍壓境,出現不願上前線的情況,最重要是整個混亂的政局及戰爭危機,是歐美攪出來的,但戰爭真的要到來,歐美即時縮,留下烏國自己面對。。。
這。。。這只有面對亡國的可能。。。
俄羅斯與烏克蘭軍力實在相差太遠了,那有士兵甘願到前綠送死呢?
好了,若中國卒之集結兵力,台軍又有否夠膽上前線呢 ...
起義就會。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-22 12:16 AM 發表

老尾:我已經批准你倒核廢水落海,你條蘿蔔仔就乖乖地代你契哥我上。 如果貧民打到去你屋企嘅時候,我會call齊5隻屎眼嚟支持你架啦! 你安心上路啦!
小笨:你條仆街又唔係俾我倒癈水去你門口,倒係我門口附近?多卵謝你老尾西嘞!我先冇咁笨!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]