• 瀏覽: 1,030,855
  • 回覆: 145
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-8 01:53 PM 發表

梗係啦!老美勢弱先會咁做,嘅然係咁,咪坐低飲杯茶傾佢三、五、七年囉。
須然老尾真係要轟到佢灰飛煙滅條氣先會順返啲,但理智上應該係等佢自殘自奄全國人民食不飽著不暖等佢哋嘗吓動盪離散之苦!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-9 11:51 AM 發表

見到果位老兄講嘅嘢真係好有問題,大橋兄根本唔需要花咁多時間寫咁多字回呢啲帖。
唔得!要回,大橋老師嘅回帖非常有可觀性,好中意睇大橋老師嘅帖。

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-4-10 08:25 AM 發表

急 call
綠帽和平,睡典環保肥女,快啲出嚟
係喎!班友美國肺炎死哂?唔出嚟拎光環?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-10 08:53 AM 發表

你講緊我嗎?我自動入座好過啦.....
我一向都係中立,愛國從來不是盲目去愛,也是用客觀的觀點去說明國家強大仍然要行好長既路.....
呢樣野也是中央一向的政策,我國仍然係"發展中國家",會繼續去發展科研加強自主技術.....
我唔需要人敬重,我只係維持自己的風格,如果你認為我"假藍真黃"大可以拉黑我.....

希望各位也無需討論我呢個無聊人仕,尊重樓主,我也不會再回關於我的問題, ...
咦?你同司徒死鬼一樣喎?愛國唔愛黨?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-10 07:38 PM 發表
1996年出生的中國“天才少年”
曹原從小就是大人口中“別人家的孩子”。
初一只讀了一個月,初二讀了三個多月,初三還沒待夠半年就參加了中考。
2010年,14歲的曹原以高考理科669分的成績考入中科大少年班學院,並入選 “嚴濟慈物理英才班”
2012年他被選為首批交流生赴密西根大學學習,2013年6月被牛津大學選中受邀做兩個月的科研實踐。
2014年獲得中科大本科生最高榮譽獎,此後前往麻 ...
做乜拎隻賤畜同天才比?
呢隻畜牲生都幾可憐條命真係賤!生佢嗰兩隻畜牲真係世間小見,虎毒都不吃兒,但嗰兩隻老畜牲利用痴瘋做搖錢樹搵夠竟然掉低痴瘋走人!

引用:
原帖由 smalllady928 於 2021-4-10 07:50 PM 發表
今日果集TVB新聞透視講中國一孩政策超級偏頰,揾個華人美國研究員來講中國,成個節目由頭到尾都講到好衰;果只主持陳嘉欣咀嘴臉超衰。有冇師兄師姐知點投訴個節目?
就係得計劃生育才快速將國民教育水平極速提升,假如任由國民無知盲目生育,一生為口糧而活,何來有能力追求學問生活質素?一孩政策令每個小朋友都受到無微不至的愛護教育,一個小朋友得到六位長輩的愛,個個都是全家寶傾盡人力財力栽培,我覺得當今中國的小朋友得到的重視是過去幾千年來所沒有的。

引用:
原帖由 風天小畜 於 2021-4-10 10:40 PM 發表

文中話一億人冇嘢撈,我所記得美國勞動人口都係得一億五千萬,咪三分二人冇嘢撈。 不過可能呢個先係真相,因為通常失業率都係做假㗎啦。

但問題唔係喺拜登政策上, 因為疫情之前我已經貼過一篇文話美國 點都係要大量印銀紙,推高個市。因為佢嘅財政結構已經出現咗不可逆轉嘅問題,
不過新冠疫情,令問題加速惡化。

所以印錢救經濟只係一個榥子,實情係佢內部已經唔掂 ,要泵錢去支撐住,但印錢出 ...
咁先好,個個食大鑊飯,做乜要做咁辛苦?到時睇佢點攪工業回歸?真係搵鬼做嘞,分分鐘到尾國強迫勞動😂😂😂

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-10 11:25 PM 發表

一開始睇嗰個研究員講野已經陰陽怪氣,睇到最尾個結論:明曬,又係中國政府不對,限制人民生育自由
呢樣用嚟炒冷飯冇用,絕對動搖唔到國內人,因為佢哋已經深深感受到優生優養帶來嘅好處,我國內朋友的兒女有的還不願生,生都頂多兩個還是被迫的,有啲上咗年紀的都習慣了四處旅遊唔多喜歡困在家帶孫,中國人已經不是50年前的中國人了。

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-12 10:49 PM 發表

武統之戰已箭在弦上,只待時機。
https://youtu.be/KKnBktNIIXw
支持武統留島不留人💪祖國加油💪

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-12 11:49 PM 發表

師兄,現時中國是否應該要好驚呀?  14億中國人是否應該好驚呀?

韓戰當時老尾比窮困嘅新中國先進幾多? 武器強幾多呀? 中國有無驚過呀? 到最後係老尾求和,即係邊個贏呀?

越戰,中國講左老尾如果夠膽打過北緯17度,後果就等同當日北緯38度,老尾最後整場越戰都唔敢越過北緯17度! 中國一句說話,當年最強大嘅老尾都驚呀!  而家你要現今有14億人團結一致嘅中國驚,擁有東風快遞嘅解放軍 ...
老尾知你驚?第一時間嚟打你!今次係千載難逢嘅機會,全國人同仇敵愾戰意激昂,打實佢老尾替天行道,白種狼狽為奸時辰到嘞!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-4-13 11:17 AM 發表

唉,日笨真的不是一般的笨,核廢水倒落海等一個出事喺佢自己,攪台海或釣島被人炸嘅第一個又喺佢自己,蠢、蠢到真的是無法形容。。。
蠢成咁?真係有啲懷疑🤔

引用:
原帖由 喪班馬 於 2021-4-14 12:51 AM 發表
其實與其同日笨吵核廢水不如俾壓力叫佢放棄核電站,好似切爾諾貝爾咁倒石棺解決掉就唔會再新增廢水。現有的廢水叫佢擺係度到天荒地老啦!唔知行唔行得通?
日笨點會肯放棄?有高人指路啊!日笨已經擁有核武了,佢條氣唔順咪倒多啲囉,倒唔倒日笨都冇運行,亞蘭嫁亞瑞!

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-4-13 11:15 PM 發表

我記得黑暴最勁嗰時有黃友同我講,啲大學宿舍同學生會office有勁多⎾抗爭物資⏌,因為夠安全,⎾大學同警察都唔敢入大學校園同宿舍搜,一入親實俾人鬧死,啲校長連大門都唔敢開呀⏌,嗰時唔記得邊間大學個lab唔見咗啲chemical,我問佢啲化學品點運出大學,佢答:⎾使鬼運出咩,就咁搬去學生會就得⏌,⎾況且好多教職員都有份,隻眼開隻眼閉,點捉到人吖⏌,唔怪之得個浸大學生會會長都有錢買樓買車啦!
醫院內都有收藏暴徒物資😡

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-14 04:35 PM 發表

核武!日笨!多虙了!最怕小本有核彈係老美,這個,誰怕誰!
佢有核癈水就夠啦😂

引用:
原帖由 奶少 於 2021-4-16 01:55 PM 發表

近日印度大壺節 隨時過億人次聚集恆河 然之後屎尿屁汗互相輝映 
太可怕!
千萬不要和阿新三身開戰,全國生化武器!惦過佢哋都唔得惦🥵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]