• 瀏覽: 1,030,774
  • 回覆: 145
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-20 08:51 PM 發表
這麽快又開新樓了,時代改變了,建樓速度也改變了,大家可能要習慣快速建樓!
今次的序趕不上建樓了,先開題目吧!

主題 - 天南地北
副題 - 當西方沒落!世界會發生甚麽事?

今日緬甸好靜,無遊行,無開槍!點解?有人俾左二個解釋:其一索羅斯的錢俾沒收了,乞暴無糧支了,當然無人出來;其二是緬軍斷網!

個人講好多次,顏色革命祗對偽君子有用,真小人,算吧啦!緬甸其實都係跟老美學,國會一槍,無論幾愛國的 ...
支持,繼續天南地北🤗

引用:
原帖由 frmrom 於 2021-3-21 02:04 PM 發表

帛金漢宮應該都一樣收埋唔少別國或殖民地搶劫回來的寶物,例如英女皇權杖和皇冠上的鑽石"非洲之星"
呢樣先服白種👍佢賊贓都可以大無斯樣陳列出嚟,要幾無恥先做得到?日本都知醜收收埋埋話民間收藏。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-22 04:40 PM 發表

真心講句,若非出現2019年黑暴,在下真的不希望看見是用武力解決台灣問題。。。
情願是打小本逼使台跪低。。唉
我都唔想明槍明炮去打臺灣,滴水不漏咁圍佢等呆民困獸鬥,最好最終死剩得返個島,臺灣人點對香港?對呆民已經全無同胞之情,要島不要日呆蓄牲。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-22 04:03 PM 發表
台灣戰機又出事,唉。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210322/bkn-20210322155236903-0322_00952_001.html
自古多情空餘恨
經過去年嘅暴動你覺得臺灣對香港有情咩?

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-3-22 10:42 PM 發表

大台新聞報E單野最后兩句係……咩咩焦距賓賓××海里,由阿爺實控,定期派員巡邏。既然係咁,其實成段都吾算咩新聞。又話怕阿爺漁船過份捕漁,但係又話冇捕漁行動,究竟係我愚笨?還是我太表面?
我覺得係撐菲劣笨,邊個攪佢,再嚟就唔係魚船,調轉睇就菲劣笨咪玩野,玩野我就真捕魚。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-3-22 09:45 PM 發表
大O樂
未夠數嘛,大師講會冇咗千萬人,我哋唯有做好自己個人防疫措施。

引用:
原帖由 zamora 於 2021-3-22 09:49 PM 發表

英國佬狡狡猾猾, 只係想响中美之間搖搖擺擺抓著數, 不可信......
美國佬偽君子

英國佬真小人

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-3-23 12:45 PM 發表

根本無一個新聞從業員不黃
重要大漢奸都好多出身妓者!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-23 11:14 AM 發表

乜香港依家仲見到廉政影子嗎?
呢兩年ICAC已明存實亡了。。。
沉默得離奇,睇怕好快玩完。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-23 11:18 AM 發表
早前有立法會議員指,將于今年年底開幕的西九文化區M+博物館,有展品或涉及違反《港區國安法》。 行政長官林鄭月娥表示,香港是依法辦事的地方,如有文化工作與《香港國安法》有衝突或違反當中的條文,便需要嚴肅及認真處理,林鄭認為現任西九文化區管理局董事局主席為唐英年,他亦是全國政協,應該會認真處理。

乜都林鄭做,點做,唐英年攞得國家銜,就要為國家做事,看着辦吧!
一個連自己嘅婚姻自由都冇勇氣爭取嘅人,心中所愛都可以放棄,呢個人可以做乜大事?

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-3-23 10:31 AM 發表

睇來要打贏一場大戰先可以令白皮收聲
打到佢滅絕😡😡😡😡

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-23 04:03 PM 發表

台灣鍾都係Chung,zh係內地漢語拼嘅聲母,台灣同香港都冇z同zh拼法,睇佢上咗年紀,六七十年代香港唔流行單名,嵐更加少見,所以係台灣人嘅可能性都幾高。
呢個臭婆娘係港婆可能性最高,香港人唔多喜歡為小朋友改單名單名只係文化大革名之後才流行,呢個婆娘故意用單名係別有用心的。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-23 07:26 PM 發表

佢普通話口音唔似香港人,睇個名Lam Chung-Pollpeter又唔似台灣人,所以有啲懷疑係咪星馬華人。
國內人話佢有東北口音,星馬嗰邊嘅華人喜歡做生意搵錢多啲。

引用:
原帖由 喪班馬 於 2021-3-23 09:54 PM 發表

有兩個,越秀果邊冇乜野睇。火車站果個才是看真正的文物如金鏤玉衣
你話兩個係咪北京路皇宮花園和博物館?博物館就是越秀站出。

引用:
原帖由 喪班馬 於 2021-3-23 10:56 PM 發表

係兩個都係博物館,只係北京路果間冇乜野睇而火車站果間就有好多文物睇
是的,我上次去近火車站嗰間(正確係越秀公園站)還遇到位義務導賞嘅老先生廣州人,真過足癮!佢見我興致勃勃又答到吓咀(其實知小小🤭)引到佢都特別有興趣講解,其它參觀者都冇乜人有興趣答咀。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]