• 瀏覽: 1,030,858
  • 回覆: 120
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-4 11:50 AM 發表
好多人還未搞清漁村乞暴同歐洲乞暴的本質!漁村乞暴系老美、地産佬、灣灣付錢給僱庸兵帶頭加漁村有樓中産加低質蠢蛋的維護舊社會的反革命暴行!歐美乞暴係人民自覺的革命行動!歐美乞暴會係長期,直至人民政府建立才會停止!
人民革命任重道遠
黑媒一定拼命抹黑
尋日大台晚間新聞離晒譜
先話緬甸軍方實彈射殺"示威者" 
然後話"示威者" 用自製手槍自衞
What the fxxk... 完全係顛倒黑白

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-4-4 12:54 PM 發表

西方社會咁多年黎,養出左一大堆懶人,蠢人,所以我覺得佢地想起義,都係3分鐘熱度,無計劃無堅持純發洩...
可能要佢地長期活喺水深火熱,谷到爆,又搵到個領頭人,先會有啲野睇...
學警司話齋因為沒有民族醒覺

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-4 11:17 PM 發表

打幾隻航母唔需要大費周章嘅
就算你老尾11個航母群嚟晒中國沿海都無有怕
有東風快遞就可以送佢哋一程
擊沉包打錨服務
多d黎密d手🤭

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-6 08:57 AM 發表

成個河童餅印哦
漢奸都係面目可憎

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-6 08:40 AM 發表

制造火煱事件揚名的女主角,支持香港乞暴,熊貓、后沙等稱此人受 NGO 和 NED 黑色資金鍊訓練出來的國內女拳人……
個人諗野好簡單,就係狠國黨,搞少許踏界動作,最後又是去老美處享受佢認為最甜空氣吧!

12235024 https://m.weibo.cn/7295365148/4622832502046987
疫情後公知謊謊之流挑唔起咩國內民怨
而家換女拳接手
挑起性別糾紛
但網上好多女拳其實係大叔🤭

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-4-7 11:04 AM 發表

如果''司徒華''都叫愛國,咁愛國門檻都好低賤

明明2者都係反共反中之人,但''司徒華''因為路線不同,看似溫和?就為佢帶上愛國的光環,于理不合

睇黎將來10年/20年後,AV仁、李柱冥、陳四萬、李卓人等人,將被編成新愛國者,都見慣不怪
又係d YC邏輯愛國唔等於愛黨

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-7 09:37 PM 發表

有人認為原子筆走珠可以當飯食,外國廠家唔賣畀中國留番自己食。
哈,有人講中國科技
唔講盾構機,唔講龍門吊,唔講特高壓,唔講5G,唔講高鐵,唔講沙漠植樹,唔講天問九章,唔講高超音速導彈,偏偏講足幾版原子筆藥水樽?🤭🤭

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-8 09:28 AM 發表

垃圾俾人,漁村人中白皮毒太深!
白皮式環保從來都係將垃圾丟去人地屋企然後就話自己幾乾淨

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-8 10:12 AM 發表

三個位:
俄烏:烏克蘭恨鉄不成鋼,對手俄佬太強,歐佬反對,應該係雷聲大,雨點小吧!
伊朗:已有中俄支持,一踏入去,永無翻身,算吧啦!
灣灣:老美不動,中國不動,老美一動,中國就贏全世界,又係無乎!
宜家祗有一個位,釣魚島,小本傾十四萬軍演習,動機清楚,老美就要小本做代理人,個人睇,開戰機率五成以上。
到時係中俄定中朝一齊射日呢

附件

1423581_79fd421ab2ef79ae087006ef1635e610.png(155.44 KB)

引用:
原帖由 kane1101 於 2021-4-8 11:39 AM 發表

完全進入全境封所情節
12240809 12240810
老尾人民要係暗區刷金裝🤭

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-8 11:44 AM 發表

可以用一國兩制解決北愛問題嗎?
可以
但會係北愛加入愛爾蘭

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-8 11:49 AM 發表
老美無得選擇,面對中伊協議只有跪低。

美國準備解除制裁德黑蘭以恢復遵守《伊朗核協議》
https://www.hk01.com/article/609416?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
老尾暗殺伊朗高層仲未計數
慢慢同佢計🤭

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-4-8 12:40 PM 發表

日露戰爭日本根本係以逸待勞,露西亞水師由🍍的海出發經好望角到亞太,不過二百三高地就12241002

不過日露戰爭最重要的意義是:現在史上首個亞洲國家打敗了歐洲列強,日本成為了新興強國--中學歴史教習對此津津樂道還有一種黑色有濃烈氣味的藥丸
征露丸

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-4-8 11:15 PM 發表
大台新聞報導話,呆灣入既疫苗全部都係阿C利康……,笑左。邊有咁大隻甲乸隨街走?你呆灣係民主大角,必須入到好野的。
呆蛙入既貨全部都係其他地方退貨的
最新入個批5月尾到期🤭

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-8 11:03 PM 發表

我個人覺得依個陰謀論可信程度好低,老尾要跟日笨開戰可以搵好多理由,生安白造砌日笨仔生豬肉都得,尾國佬又唔係未做過,唔使忍痛等日笨仔捅自己一刀後再報仇。如果老尾真係一早知道日本有行動,可以佈下天羅地網,將偷襲的日本海空軍一網成擒,日本先撩者賤又不宣而戰已經係充份理由向日本開戰。。我諗主要係尾國佬過於輕視日笨仔,日本的工業生產力跟當時尾國相差好遠,尾國諗唔到日本膽生毛敢去惹尾國,就有如朝鮮戰爭時, ...
其實大僑兄都話唔定哦
當時歐洲亞洲已經打到七彩
歐洲仲要頂唔順德軍攻勢
但美國國內仍覺得事不關已
反戰情緒仍然佔主導
徵兵反應差,山姆大叔手指指已經鼓動唔到人參軍,要畫d靚女用性暗示黎徵兵
就算其他海外基地被日本佔領
要對日本宣戰美國國會可能都要拗一輪先得,甚至有可能拗唔贏
美國係差一個令全國震撼既事件黎動員全國正式出戰(其實更是需要去歐洲戰場)
所以好有機會係明知而放水比日笨仔偷襲
人地行動代號攀登新高峰1208日子都寫好
除非美國咁豬完全冇情報工作(但據說係早一年1940美國已經將日本軍用密碼破譯)
否則冇可能係個幾日前後都仲咁鬆懈
偷襲過後美國總統發表國恥演說
係毫無壓力下國會通過對日宣戰
所以成件事情係好鬼的

睇返日笨仔其實係炸了個寂寞
美國除左損失幾首戰艦同兩千條人命
一首航母都冇炸到(當時係附近不在港口),珍珠港基地亦無被摧毀
基本上對美軍戰力無任何毀滅性打擊
半年之後中途島人地夫添上陣
結果日笨海軍精銳就比美國佬滅了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]