• 瀏覽: 1,030,772
  • 回覆: 38
  • 追帖: 217
+972
朱池,朱池,打卡

打完咭之后,正經回番。西方從來只靠武力搶奪侵佔,跟本從來未曾興盛過,看歷史不是十年二十年的,甚至一百年也罷。唯有行仁政,施禮法,才像我們中華民族幾千年屹立不倒。我們有幸生於民族復興大時代,見証霸權衰敗。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-21 08:35 AM 發表
昨天其實係中國大日子,因為四川三星堆發現多六個坑,這叫中國考古又更上一層樓了。昨天中央台為重其視,作了六小時直播,香港電視傳媒,不報是常規,報亦極低調!
英美愽物館全是搶回來的,中央在中美會談後高調宣傳三星堆,就是要突顕白皮的賤格!除此之外,白皮一直不願意承認中華文明周朝以前的歷史,三星堆的高度文化直將中華歷史直推至夏朝,其實,各種發掘也看到中華文化已有超過七千年文明,記住,七千年前已不是穴居,是 ...
所以我又執口水尾,歷史不是十年二十年的,甚至是一百年,中華民族屹立數千年是有原因的,紅鬚綠眼算是甚么?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-22 08:53 AM 發表
二百條漁船在中國實際控制的牛軛礁出現,菲律賓十分緊張。要說 200 條漁船偶然去捕魚,這是自欺欺人,中國通常這個做法,就是壓力,菲律賓做過甚麽搞到中國要俾壓力,這個不知,也可能係中國想菲律賓做多 D,例如趕走所有美軍!
又是那句,讓子彈飛一會吧!
大台新聞報E單野最后兩句係……咩咩焦距賓賓××海里,由阿爺實控,定期派員巡邏。既然係咁,其實成段都吾算咩新聞。又話怕阿爺漁船過份捕漁,但係又話冇捕漁行動,究竟係我愚笨?還是我太表面?

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-3-22 09:26 PM 發表

灣灣嘅國軍話已經諗得好清楚

有晒兩手準備
一手係準備白旗
另一手係準備五星旗
其實舉高雙手揸住五星旗就可以了,話吾定加埋下跪既話,仲可以早D解甲番屋企添。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-23 08:42 AM 發表
大台 Y 人新聞從業員的垃圾行為:

每次報釣魚台,垃圾賣國大台新聞部一定係咁報:日本的尖閣諸島,即中國的釣魚島……
第一,點解要講一個我地國家不承認的名;
第二,點解報時要以日本為主體,中國名為副;
第三,每次報都話有爭議,但就絕不把事實說出來……

大台新聞就是一群賣國賊,以他們為恥!
所以我昨天才剛說過,賓賓投訢阿爺D漁船點點點,講完一大淪廢話,又E又路咁,最后才説原來阿爺實控緊……,所以我才火起😡報新聞是這樣的嗎?

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-3-23 07:28 PM 發表
土瓜灣仁澤醫務中心劉東華醫生診所,被指抹黑科興疫苗,有傳媒日前報道指,該診所張貼科興疫苗與BioNTech復必泰疫苗的比較表,當中形容科興⎾聲譽不好⏌、劉東華⎾本人不打⏌,也⎾不建議⏌市民接種科興疫苗,被質疑是抹黑科興疫苗。

署方在收到傳媒查詢後,隨即與有關醫生透過電話聯絡及上門調查,認為診所違反疫苗接種計劃條款,在昨日終止與對方合作。
一個反智的醫護,終止佢行醫也不算嚴。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-3-27 11:59 AM 發表

呢個風真係得意㗎啦。淨係吹到呢隻咁大嘅船,而身邊嘅船一隻都無事。🤣🤣
這幾天實在好戲連場,無乸乸只船會擱淺塞住運河既,運吾到油去邊庶呢?老尾切阿爺生豬肉,跟本擺到明老作,慘得過仲有班狗信同歸邊。瑩瑩BB, 只拿兩張相已經ko佢,甚么強迫勞工?只在老尾才有。阿爺現在機械化,用人手的太歐了,甚么可能在我中華領土強迫勞工,大台訪問十個十個都不相信,激死大台。對,消費都要愛國既,這就是人同漢奸的分別,大陸不是沒漢奸,但蛋丸腥港的漢奸比阿爺多,而且多好多,仲把當漢奸當時尚,
羞愧吾羞愧!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-26 07:44 AM 發表
2020年,Nike 全球營收總額 374 億美元,淨利潤 25.4 億美元。
中國市場營業收入 66.8 億美元,卻貢獻了24.9 億美元的利潤。
也就是說,在中國17.8%的營收創造了98%的利潤,幾乎全部的利潤來自中國。

難怪昨天 Nike 股價跌 3.X%,中央其實對宜班外企好仁慈了!
瑩瑩BB都説白了,某些仆街食中國飯卻想打爛中國飯碗,中國人不能接受,nike個惕要倒轉了,阿滴特C三塊葉都倒轉吧!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-27 03:19 PM 發表
華姐尋日講北約炸中國領使館!炸的名義是北約,真正出手係老美,華姐話宜個係血海深仇!
今次先動 H&M,就係話俾歐洲聽唔無多事,宜家最多就無左 HM,再做老美爛頭卒,就祗可以等死!
老美,趙立堅講左,祗係前菜,大菜都未上!
等緊主菜,好心急呢!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-27 05:44 PM 發表

美國品牌?
信阿爺可以了。等睇老尾收皮,到時大快人心啊!

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-3-28 08:56 AM 發表

睇完今日消息,有啲擔心緬甸軍政府。曅竟被人佔領軍營了。
不知甚么説……,總覺得大家看到的緬甸不是真實的情況:1.大台新聞,算了吧,2.一般民人政府就怕軍事政變,但緬甸加下是軍政府啊,3.從來緬甸都不親阿爺,經此一役可能又有轉機,4.套路實在太似腥港曱甴了,竟然容許選美既佳醜上台講政治。

引用:
原帖由 ho618 於 2021-3-28 11:57 AM 發表
睇番近排既世界局勢,我真係明白香港問題真係小菜一碟,係頭盤計埋你茶錢果碟蕎頭而已
藍波灣同釣魚台(即日本所稱既尖閣諸島)都話有戰略價值,但香港只係比阿爺得閒落黎係股市割下韭菜既臭四
小的在小時候有一位同學,每次岀埸,狀似眾人首領一樣的排埸,不知怎解別的同學就當他做領導一樣,聽他跟他的……,可是,其實小的一早就看穿了他是空心老官,裝模作樣,不學無朮之流罷,全靠欺負弱小以壯聲威,然而這位同學要做甚么惡行都得找人撐,找人幫拖的,總不能靠自己的完成,情況就跟老尾一樣,沒有跟尾狗橕就甚么都不是。至於跟尾狗為甚么要跟著走?不難解的,有人出頭,搞得好就分紅利,搞不好分手罷。此刻阿爺應該兩條腿走路(正常都係咁),一是釘對仆街老尾,睇佢戰吾戰,二是打撃走狗士氣,這樣的大佬跟吾過啊。(愚見莫當真,見笑)

引用:
原帖由 ho618 於 2021-3-28 12:30 PM 發表

的確細個果陣有呢啲情況,啲隊長機通常都廢既,但佢側邊啲大眾臉總會有一個有料但唔出聲,直到有啲野發生左左掩唔住佢既實力,同揭穿左個隊長機係廢既
情況亦同腥港一樣,被歐美吹棒出來的腥港人,自命不凡,並把老尾當成真大佬,其實歐美咩都無對腥港貢獻過,只拿利益當棋子,腥港繁榮只係因為阿爺因數,腥港人就信自己是非凡,好了,阿爺壯大,從前瞧不起的人現在就在你身邊超前了,心理不好受啊,亦然選擇緊着老尾走,接受不了現實,此等鼠輩謂之黃L也。

引用:
原帖由 放假喇 於 2021-3-28 04:14 PM 發表

環保L會話沙漠植樹要大量用水,引水灌溉會影響沿途生態,又令原本缺水情況更加嚴重,跟住鏡頭會影住啲人飲用黃泥水,又會話植咗咁多年都冇改變,跟住又會閙港苦買東江水…
一响最吾環保的,就係環保L,因為佢地係送吾到堆田區,又不可循環再做的垃圾。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]