• 瀏覽: 1,030,586
  • 回覆: 461
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-4-26 10:31 AM 發表

聽講澳門人工水平同香港差唔多, 貴幾十蚊聽落唔算好離譜嘅.
正如廣珠城軌V. 巴士,大家都差唔多價

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-26 08:19 PM 發表

對的,我們是天朝上國,大國就要有大國的度量,以前沒占了越南(交趾),朝鮮(新羅),現在也不會做這種事情,
因此要恩威並施

引用:
原帖由 kane1101 於 2021-4-26 06:51 PM 發表

其實......印度神油香港品牌,中藥做,個客間公司做
間廠在古洞生產殺蟲水,不過大陸版是粵E製造

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-26 07:32 PM 發表

真係難以想像點解亞三國嘅執政者可以如此麻木不仁!
因為天竺沒有主體思想——以人為本
另見:政策必須反映群眾的意志和願望,政策要充分運用在革命建設中

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-26 09:52 PM 發表
阿爺厚道
因為唇寒齒亡,不能坐視不理

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-4-26 11:10 PM 發表

我加多句對白:「野火燒不盡,春風吹又生,土地更肥沃」
或者印度人嘅命對「民主人士」黎講就係咁卑微,能夠成為有機肥料係如此高貴
根據31看世界的定義,在民主天竺當賤民一定比「獨裁」朝鮮人幸福,因為後者都只是一場「騙局」
引用:
回到家中,一家三口晚餐菜式豐富,爸爸親切地叫珍美多吃泡菜,因為這種傳統食物有益健康,珍美乖巧附和,再大數泡菜的好處,爸媽老懷安慰,一家三口樂也融融。然而,同一幕原來還有take 2、take 3……北韓政府委派的導演,威嚴地指導三人的對白、表情,務求拍出最自然、完美的一幕。原來,他們都是演員。
https://www.thestandnews.com/culture/活在太陽下/
https://archive.org/details/2019-03-06-under-the-sun

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2021-4-26 11:15 PM 發表
大壺節同印度選舉宣傳令印度疫情惡化。但隨左疫情外,另一樣驚嘅係氣温上升同埋處理屍體唔夠快而引致瘟疫傳播

我國都算係咁,宜家比印度網民鬧緊都運送幾百部呼吸機去
萬一北部的天竺人翻山越嶺到我國就不好了

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-26 11:10 PM 發表

隔離屋發瘟自家都冇好過!今次咪又俾街坊累!亞三國禁住自己荷包死嘅都係啲賤民話之佢,而家有好心人唔抵得咪幾好又袋多啲!
無論如何,我國出手是百利而無一害

引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-4-27 12:47 PM 發表

一個由兔子領導的六人醫療團望住隻大病象,這隻重病象仲不停話不用兔子救援云云。

醫生團其實思考梗,點樣令這隻大病象安樂屎得黎又唔好搞到自己。
用放射性元素啦

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-27 09:17 AM 發表

印度有錢佬避難會坐飛機走,水路走難首選都係印度洋國家,或者新加坡丶馬來西亞等,冇可能坐木船穿過馬六甲海峽再經南海到臭港,陸路最多去尼泊爾丶不丹,好難翻越喜馬拉雅山去中國。
仲有東巴基斯坦

引用:
原帖由 神..六 於 2021-4-27 06:16 PM 發表

飛杜拜,再轉機.....
*當我一個夜遊杜拜 如何過
風沙中想起你 哀傷多麼赤裸
獨來獨往 如何過 節目不必太多
多少都知道依賴你是我的錯*

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-4-27 08:09 PM 發表

錢禮, 包致金, 簡褚寧 利君雅

冚辦爛美國狗冇個好人
仲有拉達賓諾德·帕爾(राधाबिनोद पाल /Radha Binod Pal)在偉大的衛國戰爭後東京審訊竟然認為日本人無罪,雖然這個判決過不了陪審團,可是成了香港久管的祖師爺

西方日後又在胡說,呢6樣完全可以由震旦取代

東方日報B1:印度疫情失控 全球6大產業洗牌
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0427_00842_001.html

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-27 08:03 PM 發表

印度疫情😨😨😱😢😱
https://video.weibo.com/show?fid=1034:4630643691421750

如31看世界所述

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]