• 瀏覽: 1,030,856
  • 回覆: 461
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-4-24 10:02 PM 發表

可能只係燒遲幾粒鐘⋯新聞都話好多人在醫院門口排隊等入院既時候就支持唔住死左,根本入到醫院啲醫生都只係比佢地吸氧,無嘢可以做到
現在是一場人道主義災難,平日要我們捐錢的NGO去左邊?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-25 09:33 AM 發表
德國已經宣佈,由明天開始,除德國公民,任何人去過印度都不凖入境德國;伊朗亦剛公佈暫停所有往來印度、巴基斯坦客機!
香港官員真的不做事的,日日講氣泡,日日講同中國開關,港美同軌,真係凖到無朋友!
因為有平機會當攔路虎

再以種族歧視為由阻攔,就用緊急法把它關門!

引用:
原帖由 不基大大流彈 於 2021-4-25 12:02 PM 發表

其實,阿三政府可以每日準備大量食物係貧民窟逐戶分派,貧民阿三素食多,成本比起外國入口的陣風平Y。
天竺政府有咁ge本事先算啦(基層組織),而且素食成本不輕

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-25 09:24 AM 發表

阿三民族太古惑太無底線太無道德,就算真係下跪道歉認錯賠錢稱臣,都唔應該幫阿三,等佢地滅國先係正路,可以係數千年人類歷史中嘅最大善事!
放棄呢D 幻想啦

同樣的疫情,在我國是多難興邦,而天竺是天譴,上蒼對這個禮崩樂壞道德淪喪的地獄鬼國,而且沒有覺醒的人民非常不滿

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-4-25 09:10 AM 發表

如果真係出聲搵中國求救
就要班叉佬係全世界面前
下跪、道歉、認錯、賠款、稱臣
命令莫迪帶領高級官員同咖哩軍方高級將領親自到上年陣亡既解放軍戰士墓碑前叩頭。

唔做?就幫佢老母

徹底打殘佢地虛無縹緲既高傲自尊
地球上少了一個天竺肯定是百利而無一害

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-4-25 12:28 PM 發表

孔子:以德報怨?吾從來都無咁教過😅🙈
對於死不悔改的不適用

因此論人民民主專政講有差別的民主

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-25 04:40 PM 發表

加拿大都冇疫苗
美國只肯比d就過期嘅輝瑞
同佢地唔approve嘅牛津
聽朋友話佢book左幾次都打唔到(冇貨),一係清晨去醫院排隊(亦排唔到)😑😑
為什麼艱難大正苦唔買Sinovac?

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-4-25 03:54 PM 發表

封6個月後,結果可能係餓死多2-3億人
然後造反

今日除了天竺外仲有兩件事:

1. 葡國425石竹花革命47周年

2. 朝鮮人民軍成立紀念日

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-25 09:04 PM 發表

焚化爐已經 24小時運作,已經燃油用盡改燒柴,不過個煙通頂唔順日夜高溫,倒塌了。
可以改用煤

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2021-4-25 10:55 PM 發表

不日大陸會捐物資給印度
無法,鄰國又不可以太冷淡,而我國也不能獨善其身

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-4-25 11:51 PM 發表

80年代非洲大飢荒, 英美藝人都有慈善演唱酬款.
當時是英美的黃金年代, 老美是一哥,
歐美的價值觀和文化, 如水銀瀉地向全球傾注.

現在, 面對疫情火燒身, 歐美就露出自私自利的原形.

50歲以上的人, 對Band Aid 及 USA for Africa應該有印象.

https://youtu.be/s3wNuru4U0I
當然要講埋Do they know it's Christmas,1984年阿比西尼亞無野食,於是用來籌款,記得周六某音樂節目成日播而上腦
https://youtu.be/bjQzJAKxTrE

爾後阿比西尼亞「被代表」整個非洲——赤貧、無野食、人間地獄,更成為了對付小兒不良飲食行為的「良方」,陳松伶的「心願」一開首數秒就是在資料館睇帶影著飢民

每年聖誕夜都會在屯公牛河時loop

2014為伊波拉的30周年版,當然白皮仲有「少少」良心
https://youtu.be/-w7jyVHocTk

現在阿比西尼亞人在天朝指導下大量出口芝麻,開始有了溫飽。也用上了洗潔精,因為有洗潔精廠

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-4-26 07:43 AM 發表

城邦港喱港豬尿性就係乜都要小事化大。。。
無非想鑿一筆

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-25 11:48 AM 發表

真係pk 嘞!送疫苗俾亞三好心做壞事,慘啦一場浩劫真的來了!呢個地方嘅人死係一班為富不仁的執政者手,如警司講冇人民覺醒只有死路一條,一個國家人民還用手拿食物,便後還用手!當權執政者唔覺得醜冇心教育國民!真係累埋全世界,滅絕好了!
就算有如甘地夫人比較進步的領導,天竺人都唔受

天竺只有核能格式化才能布爾什維克化

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-26 09:16 AM 發表

唔好指望亞爺肯落井下石,連袖手旁觀都唔會。
當年日笨海嘯,中國捐贈一萬噸汽油畀日笨,日笨政府話冇辦法安排運輸,叫中國政府自己搵運輸車輛送入去災區。福島核電廠爆炸後,要向反應堆灑水降溫,人唔可以靠近核電廠灌救,日笨又冇足夠長臂的泵車去噴水,世上能生產 52米以上長臂泵車的企業只有三間,一間喺德國,兩間喺中國,日笨東京電力向中國外交部求助,於是中國三一重工決定捐贈一部 62米臂架泵車畀日笨,仲要 ...
有時候呢D係揼心口,幫佢唔保證投桃報李,唔幫又難為情,除非像米國面皮奇厚

不過在商業上Sany是非常成功的,日本人都要改用我國的石矢泵,點解日本人做唔到?

另外Putzmeister也送了一台72米的,最後Putzmeister被Sany收購

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]