• 瀏覽: 1,030,318
  • 回覆: 461
  • 追帖: 217
+972
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-4-4 09:46 PM 發表

韓國古裝劇嘅轎仲核凸, 好似半個棺材

資源__乏

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-4-5 12:23 AM 發表

有冇去清涼里行下玻璃屋呀?
當時我住安岩路,都幾遠

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-5 01:48 AM 發表

如果將東風反艦家族裝埋上055大驅嘅話
哈哈, 老尾啲航母群真係從此要遠離西太平洋了
彈導導彈太大支,應該裝巡航導彈

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-5 09:26 AM 發表
今日日月報話有老師不滿新歷史教科書不講鴉片戰爭鬼佬觀點,個老師認為鴉片戰爭,中國都有錯……云云。
講鴉片戰爭,西方祗講二點:
1. 貿易戰;
2. 清廷閉關。
中國祗講一點:帝國主義!

這位老師要堅持講貿易戰觀點,好簡單,白皮俾好野你,你唔要,嘛打你囉,打你都係為你好,所以,老師要話俾學生聽白皮打你係為你好!

中國觀點好簡單,白皮話新疆種族滅絕真係為新疆人好,作個大話就係為侵略!

教育,唔係 ...
英國都要從我國進口數學教師,唔爭在歷史科

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-5 09:06 AM 發表
今早睇大台新聞,無乜特別,英美歐動亂必然不報,樣版新聞緬甸事亦祗求其揾二個畫面草草了事,正苦於今早用甚麽信息作為今早開場白,竟然俾個人睇到教宗叫各國濟貧,捐贈疫苗!
教宗、天主教、梵蒂岡……好有錢……
梵蒂岡有幾有錢,個人相信連教宗都唔知,估計,除了幾個管理天主教財務的,應該無人知。不過,由可以公開的數字見到的就是單單現金,教廷就擁有超過 150 億美元,如果按正常現金比率的流動資産比為 20%  ...
以前做過教區的工程,可以睇到教會富可敵國的程度

為什麼教會不首先捐錢,而是要「無神論」的東方大國身體力行?(雖然現在有「人民有信仰,民族有希望,國家有力量」)

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-4 10:51 PM 發表

一復活就要派好多🐷,跟著又做到🍉左。
輪迴生生世世無間地獄。
直到永遠、阿門

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-4 08:45 PM 發表

師兄真係謙虛,師兄的意思可能係資深到唔使跟團,自己做統帥帶隊炮轟韓城。
很快朝鮮人民軍會把首爾變成火海

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-4-5 09:47 AM 發表

唔需要講 富可敵國
梵蒂岡根本就係一個主權獨立國家
資產比意大利更豐厚!
其實意大利好窮

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-5 01:04 PM 發表

“用舊磚頭拍落自己個頭,表示自己刀槍不入。”
老尾那一拍,隨時會拍爆腦袋內的血管瘤,跟著瓜得。
吳剛師傅

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-5 02:55 PM 發表

宣誓只係喺張紙上簽名,佢地肯定會簽
唔駛讀誓詞咩!?

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-4-5 04:47 PM 發表

除非你喺好高級嘅公務員,否則「宣誓」只係簽張紙而已
仲以為成班人照稿讀

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-4-5 08:28 PM 發表

完全正確

因為沒有核子,你會被人搶走所有野!
金元帥英明,所以冇人敢搞佢

除非連續24小時以最高航速(31.5節)航行 才可以一日內到南沙群島

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-4-6 08:40 AM 發表

制造火煱事件揚名的女主角,支持香港乞暴,熊貓、后沙等稱此人受 NGO 和 NED 黑色資金鍊訓練出來的國內女拳人……
個人諗野好簡單,就係狠國黨,搞少許踏界動作,最後又是去老美處享受佢認為最甜空氣吧!

12235024 https://m.weibo.cn/7295365148/4622832502046987
面無善相

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-4-6 10:11 AM 發表

羅斯福號最大航速係 33節,即每小時可達 60公里,20小時內已經可以去到 1,000公里外。
以核動力廿四小時全速前進問題不大

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]