• 瀏覽: 1,777
  • 回覆: 36
前運輸及房屋局局長、教育大學公共行政學研究講座教張炳良指,選舉委員會將成為政制核心,改變選舉制度未必能解決施政質素的問題.........

奸邪妖獸毀滅香港,固然構成災難,但愛國者若果治港無能,會造成另一種擔憂︰是否構成另一種災難呢?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2027085/即時-港聞-張炳良指理解中央加強安全系數-惟愛國者未必有管治能力

有無管治能力都無漢奸走狗的事。

廢話。愛國無能力,唔愛國再有能力,都系破壞力。。再講,有無能力系會變既,哩個唔得就下一個。社會最多系停留原地,唔會太面積倒退

有能力的反中亂港者更不能用.

豬丙娘.

愛國者未必有治港能力(再選另一個),
不愛國者一定賣港求榮,搞亂香港(犯民公文代教脅外國教會)。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-20 06:31 PM 發表
前運輸及房屋局局長、教育大學公共行政學研究講座教張炳良指,選舉委員會將成為政制核心,改變選舉制度未必能解決施政質素的問題.........

奸邪妖獸毀滅香港,固然構成災難,但愛國者若果治港無能,會造成另一種擔憂︰是否構成另一種災難呢?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2027085/即時-港聞-張炳良指理解中央加強安全系數-惟愛國者未必有管治能力
都係道理,兩者只能取其輕。
好似黑暴咁,向佢地讓步,只會招來將來黑暴常態化;向佢地執法,亦會比機會外國渲染。但兩者亦只能取其輕。

唔愛國就有管治能力?有組織顛覆政權能力?我唔能明張炳良想表達乜、就睇張炳良就唔會係一個愛國有能力者!!!

愛國者只係一個條件, 當然唔等同所有愛國者都有冶港能力啦. 只代表唔愛國就唔適合做咯.

教授誤導人喎, 如果仲係唔理解的話, 我可以比個例子.

例如: 18歲以上先可以做醫生, 亦唔代表所有18歲以上既人有能力做醫生喎. 只代表18歲以下唔適合做醫生.

如果香港無愛國者有管治能力,咁就喺內地尋找,再唔係就回到一國一制,無乜野需要擔心。

引用:
原帖由 chichunlo 於 2021-3-20 06:46 PM 發表
唔愛國就有管治能力?有組織顛覆政權能力?我唔能明張炳良想表達乜、就睇張炳良就唔會係一個愛國有能力者!!!
唔愛國,管治能力高過玉皇大帝都冇用啦,有權就會用能力來累街坊,攬炒。
張盲炳好似想講,愛國者未必有管治能力,所以應該准許不愛國者、恨國者、叛國者治港。如果係咁,佢已經short咗。

不如咁講, 再衰咪同以前差唔多
比如話沙中線爆既鑊, 全部係張炳良任內發生, 只係陳帆任內先通天.

講管治, 又有邊一任特首衰得過曾蔭權呢
零四年早就預測到零九年開始樓宅供應會暴跌, 五六年時間曾蔭權無做過任何野去增加供應.

就算冇能力好過搞破壞或者裡通外國。

這容易不過,你搞唔掂中央安排人落嚟搞。你估林鄭月娥可以搞得掂啲黑暴完成國安法?再繼而開始整頓政府架構?
洛主任嚟香港唔係請食飯我都講咗好多次。

咁我都理解係女人先可以做阿媽 惟唔係個個女人有得生

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-20 06:31 PM 發表

新聞來源連結:
論對香港管治的先後排名

1,愛國有能力
2,愛國沒能力
3,叛國沒能力
4,叛國有能力

所以,那個前局長說的能力是廢話,有能力不愛國比沒能力愛國者損害大得多。
沒能力最多不作為,社會還是會自己向前走,但有能力的叛國執政者便只有推向滅亡。

主題標籤 #張炳良
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]