• 瀏覽: 9,926
  • 回覆: 170
  • 追帖: 1
+6
英國首相約翰遜與四個來自香港透過BNO身份移居當地的港人家庭,進行視像通話。

約翰遜向四個家庭表示,有關簽證計畫反映英國對港人的歷史及道德承諾,對他們選擇在英國生活感到自豪,堅信英國可以為他們帶來前景,及得到有如家鄉的感受。

英國政府指,自1月底放寬持有BNO港人和其家人,可以申請簽證,當局收到27000份申請。

咁未好囉,英國咁好,千祈不要返來香港

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 庭視像通話-約翰遜對港人赴英生活感自豪

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!
 黃屍快d過去.....

Yes 千其唔好番黎

一路好走,不要回頭

很好!連首相大人都覺得自豪,唔差在定期派一條專用航班接走這班香港新移民吧

好行夾唔送……遲d要取消佢哋港人資格

又話有200萬 + 1 個小黃人, 又話全港有20% 人想移民, 英國又估首年有10幾萬....人申請.. 點解得27000 人申請咁小? 只係得 0.3% 港人申請?!  

BNO 持有人重唔走為乜?!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-20 12:07 PM 發表
一路好走,不要回頭
回頭冚家慘

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-20 12:10 PM 發表
好行夾唔送……遲d要取消佢哋港人資格
支持

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-20 12:10 PM 發表
12187151 好行夾唔送……遲d要取消佢哋港人資格
如果走到200萬人, 即刻可以取消大嶼山填海工程!

已經可以解決到房屋問題了!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-20 12:10 發表
12187151 好行夾唔送……遲d要取消佢哋港人資格
0.3% 人走實在太小. 改變唔到黃黑問題. 大約要吸引到10-20% 人走先得.

希望英國條件再好D. 送機票, 送錢吸走佢地.

英國佬用BNO握到班傻仔感覺好自豪

自豪啲乜?白痴約翰遜,啲西人成日講埋呢啲無實質支持嘅好聽說話,現實其實只是一劈屎。

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-3-20 12:20 發表

如果走到200萬人, 即刻可以取消大嶼山填海工程!

已經可以解決到房屋問題了!
無錯..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]