• 瀏覽: 17,604
  • 回覆: 399
+17
有機構早前舉行民意調查發現,超過2成受訪市民表示有計劃永久離開香港,即高達150萬人,當中更有4分1人表示正準備離開,甚...

12歲已經準備好移民,而家嘅”優獸”小朋友真係唔可以睇小

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210319/mobile/bkn-20210319153135362-0319_00822_001.html

我由細開始已準備發達,可惜幾十年後都未發

一路好走,返轉頭死全家

好消息,香港人唔洗樣樣迫餐死,又唔使起咁多樓!

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-3-19 04:26 PM 發表
一路好走,返轉頭死全家
佢哋無藉口唔走喇

要移民就趁早喇,早走有著數,至少都仲可以做送外賣,遲走果d真係連送外賣都冇得做呀!

仲計劃 ?? BNO 「5+1方案」開始左好耐啦

無錢講什麼移民? 死曱甴們全是窮光蛋一隻

趕走黃狗,香港有希望!

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-19 04:24 PM 發表
有機構早前舉行民意調查發現,超過2成受訪市民表示有計劃永久離開香港,即高達150萬人,當中更有4分1人表示正準備離開,甚...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210319/photo/bkn-20210319153135362-0319_00822_001_01b.jpg?20210319155511

12歲已經準備好移民,而家嘅優秀小朋友真係唔可以睇小 ...
走啦曱甴

are you ready

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-19 04:29 PM 發表

12184901 12184902 佢哋無藉口唔走喇
申請BN(O)移民或LOTR,其中一項要求,就是要證明有足夠財政能力在英國居住最少6個月,你可以提供以下文件以供證明:
  • 銀行存款證明
  • 薪金、入息證明
  • 投資文件 (如收租、股息證明)
  • 英國工作證明
  • 英國住址證明 (包括在朋友或家人居所暫住)

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-19 04:24 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210319/photo/bkn-20210319153135362-0319_00822_001_01b.jpg?20210319155511

12歲已經準備好移民,而家嘅優秀小朋友真係唔可以睇小 ...
回復600萬人口……好呀

認識身邊有部分老一輩都會走, 晤係政治原因!!!

而係子女大左, 買唔起高價樓, 又唔想子女唔努力去等排公屋!

部份人放緊層樓打算同子女一齊走,  另一部份人打算疫情過後提早退休去其他地方, 俾間屋子女留港生活!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]