• 瀏覽: 3,130
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-3-20 03:16 PM 發表

共產黨係一個重視責任政府
總書記身為國家最高領導
胡耀邦犯左錯都要落台
六四趙柴陽犯錯一樣落台
疫情發生後,有好幾個地方政府官
有官員因為防疫不力丟官
香港因為一國兩制,情況特殊
中央有其他考量,唔係可以馬上叫特首走咁簡單
非常時期,搵邊個去接?
係國內就好辦,馬上就可以換人
睇中聯辦主任,點解會被撤換?
是,我當然明白
但隔離有人收$不斷為7婆唱好及漂白(阿蟲,馬屎)

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-20 02:53 PM 發表

好認同你所講的,淋病呢件黃皮白心,禍港累民的7婆遲早一定被阿爺清算
但隔離茶館的阿蟲,馬屎及一眾無腦盲撐忠粉,卻一直為淋病唱好及漂白,講到乜都唔関佢事,仲話阿爺撐佢喎
阿爺一時揾唔到其他人替淋病,所以逼住暫時揾佢,阿爺根本知佢係高級內奸

可幸現在阿爺已經實際上架空淋病,已且give her an offer that she couldn't resist (見電影【Godfather】),唔怕佢作反

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-3-20 03:25 PM 發表

阿爺一時揾唔到其他人替淋病,所以逼住暫時揾佢,阿爺根本知佢係高級內奸

可幸現在阿爺已經實際上架空淋病,已且give her an offer that she couldn't resist (見電影【Godfather】),唔怕佢作反
黃皮白心的淋病下台後想返英國?
如CY上場,唔清算佢都偷笑
你睇CY上場拉貪曾,淋病上場放貪曾
有腦諗都知乜事?
係阿蟲/馬屎等收$打手唱好7婆,又有無腦盲友信,82定律,無腦的人多的是

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-3-20 02:48 PM 發表

同意。以前阿爺忍呢班港獨友,因為怕美國,加上不想影響和統台灣(其實黃人自己一直都係咁講,認為阿爺唔敢出手)

如今美國事實上已經同中國反面,而和統已無可能;阿爺根本無需避忌

黃人輕視「敵我矛盾」既嚴重性;阿爺如果當你係敵人,係唔會留手
中國昨日在全世界眾目睽睽下串爆老美,冇錯,阿爺根本無需避忌,唔需要留手,要炒林鄭又點會唔得,唔炒就只因無需炒,而不是阿爺為官避事平生恥。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-3-20 03:25 PM 發表

一時又話揾唔到其他人替林鄭,轉頭又話佢已被架空(即係求其搵個傀儡做持首都得),好矛盾。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-3-20 03:16 PM 發表

共產黨係一個重視責任政府
總書記身為國家最高領導
胡耀邦犯左錯都要落台
六四趙紫陽犯錯一樣落台
疫情發生後,有好幾個地方政府官
有官員因為防疫不力丟官
香港因為一國兩制,情況特殊
中央有其他考量,唔係可以馬上叫特首走咁簡單
非常時期,搵邊個去接?
係國內就好辦,馬上就可以換人
睇中聯辦主任,點解會被撤換?
林鄭俾你講到咁唔掂,其求搵個人接手都得啦,不過阿爺就係要留林鄭係度督眼督鼻,激死人。

引用:
原帖由 混沌出手 於 2021-3-20 02:05 PM 發表

成個政府,最有擔當係佢,任人唾罵,仍然站在前線,收拾殘局:搞好國安法,DQ攬炒派議員,推動房屋改革,跟著還有選舉制度改革。淨係講佢唔好嗰D,並唔公平。
看得出她在逃犯修例時忍辱負重, 遲遅不肯撤回, 是有心替潘女討回公道。
等班漢奸全部出籠才宣佈跪低, 引蛇出洞, 她應記大功。

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-20 02:53 PM 發表

好認同你所講的,淋病呢件黃皮白心,禍港累民的7婆遲早一定被阿爺清算
但隔離茶館的阿蟲,馬屎及一眾無腦盲撐忠粉,卻一直為淋病唱好及漂白,講到乜都唔関佢事,仲話阿爺撐佢喎
就憑黃人對她恨之入骨, 就知道中央對佢是非常重用的

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-3-20 05:54 PM 發表

林鄭俾你講到咁唔掂,其求搵個人接手都得啦,不過阿爺就係要留林鄭係度督眼督鼻,激死人。
她一向表現得非常負責任, 特別在近期.........
但自從「明日大嶼計劃」出籠後, 她被妖獸空群出動地攻擊, 令她進退失據, 表現有點令人失望, 加上疫病在她信心未恢復過來時就爆發, 誰也會崩潰,。
幸好得到中央的幫助, 她又肯謙虛受教, 不理噪音, 雷厲風行在各處所執行強檢, 並且沒有推動阿斯利康和輝瑞疫苗的市場, 沒理會黃專家的抺黑, 身先士卒接受科興疫苗注射, 算是進步多了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]