• 瀏覽: 5,804
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 andysan4 於 2021-3-19 08:22 AM 發表
次貨當垃圾送俾人
唔係送架
The Biden administration plans to send a total of 4 million doses of AstraZeneca's Covid-19 vaccine to Mexico and Canada, a White House official said, describing it as a loan.

唔怕死

一,杯水車薪,四百萬除二,得二百萬人可種,仲要分兩個國家!
二,都唔知係咪就過期,送贈好過浪廢,順便慳咗呢幾百萬支的「垃圾處理」!

格魯吉亞一護士接種阿斯利康疫苗后死亡

據格魯吉亞媒體報道,一名格魯吉亞籍女護士在接種阿斯利康疫苗后出現過敏性休克症狀並于當日去世。據介紹,該護士于當地時間3月18日中午注射了疫苗,隨后她出現了嚴重不良反應被緊急送往醫院搶救。家屬在接受媒體採訪時表示,去世的護士此前身體健康,沒有慢性疾病或者過敏史。

市場消息:喀麥隆取消了阿斯利康疫苗的許可。

美國佬明顯係想將滯銷的有問題疫苗, 送比周邊契弟國家來幫手試毒做白老鼠啊... 美國佬真係好很PK賤格...

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-3-19 07:17 AM 發表
美國計劃向墨西哥及加拿大發送400萬劑阿斯利康新冠疫苗。 白宮新聞秘書普薩基表示,疫苗出口計劃正在評估,現時擬訂的方案是向墨西哥發送250萬劑疫苗,向加拿大發送150萬劑。墨西哥外長埃布拉德確認與美國達成協議,將在周五公布細節。 阿斯利康疫苗未在美國獲得批准,但為滿足訂單進行生產,美國政府的疫苗庫存...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1581398_1_L_20210319042031.jpg
當AZ疫苗係「戰略物資」??

擬?之前夠話比1億中國啦

引用:
原帖由 dorachicken 於 2021-3-20 02:36 AM 發表
擬?之前夠話比1億中國啦
訊息來源?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-19 11:11 AM 發表
係咪德國、意大利、法國、西班牙、荷蘭、挪威、丹麥、保加利亞、葡萄牙、塞浦路斯。瑞典同拉脫維亞都停用果隻阿斯利康疫苗呀??
唔同架,呢隻az

加拿大總理話保證呢隻az無問題

我等睇戲,唔係黑心,但想想問"點保證"? 

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-3-20 03:07 AM 發表

訊息來源?
https://world.huanqiu.com/article/9CaKrnKplaw

內地人話1億其實係捐左比ngo漢奸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]